I den vestlige del af byen - er der langt imellem store villaer i eet plan

De fleste vil nok kalde ejendommen her for en traditionel villa.
Det passer faktisk ret godt med alderen og indretningen - men der er løbende foretaget mange ombygninger og forbedringer - så udvendig ser det nok ud, som det oprindeligt var - men ikke indvendigt.

Vi er i den vestlige del af byen, placeret på en dejlig stor grund med lukket have - hvor der er brugt utrolig meget energi på det lukkede gårdhavemiljø med muret udendørspejs - her er hyggekroge - store gamle træer (hvor 2 af dem har plads til en hængekøje i midten) - udhus - en del plæne og stadig plads til en fin prydhave - ligesom indkørslen også er belagt med smukke fliser og en selvbærende carport.

Vejene i området hænger sammen - der er stiforbindelser mellem vejene og det publikum der bor her - er alt fra den yngre familie til det modne ægtepar.
Alt ligger samtidig dejligt tæt på - her er let at komme til Alfarvej - ligesom byens handelsstrøg og jernbanen med timedrift til København kan nås inden for få minutter.

Uddannelsesmulighederne er gode - der er almindelige folkeskoler - HHX og gymnasium (ZBC - Zealand Business College) , Rudolfs Steiner skole samt lærer- og pædagogseminarium.

Vordingborg har også stadig en kaserne (som nu er hjemsted for hjemmeværnskommandoen) og er hjemby for Danmarks Borgcenter, det tidligere Sydsjællands museum.

Byen har 3 tre havne, to lystbådehavne og en industrihavn. Langs kysten ved Storstrømmen ligger den populære Ore Strand.

Hvert år i juli afholdes byfesten Vordingborg Festuge og den prisvindende Prins Jørgens Garde er tilknyttet byen. I ulige år i august afholdes internationale teaterfestival Waves, arrangeret af byens egnsteater Cantabile 2.
En særlig vej, Morten Olsens Allé , er opkaldt efter bysbarnet, tidligere fodboldlandsholdstræner og landsholdspiller Morten Olsen , som er opvokset i byen. Han er en af de få i Danmark, der i levende live har fået opkaldt en vej efter sig.


Det naturlige sted at starte er ved hoveddøren - hvor der bag denne - gemmer sig et lille vindfang med direkte adgang til fordelingsgangen, hvor det meste forgrener sig ud fra.

Her er 3 store værelser - et garderoberum og et lyst flisebadeværelse med brus, kar, håndklædetørrer og hvor gulvvarmen sagte luner om fusserne.

Køkkenet er fornyet i 2013 - med nydelige lyse elementer, alt i hvidevarer og en god stor spiseplads samt gulvvarme.

Stuen er stor - delt op i 2 afdelinger, hvor den ene falder naturligt ind som spisestuen og med trin ned til opholdsstuen - hvor der også er muret pejs - dele af gulvet med klinker og der er udgang til haven.

Bryggerset fungerer også som baggang, her er fjernvarmen er installeret - der er plads til vaskesøjle og udgang til den overdækkede fliseterrasse.