Når bølgernes brusen næsten kan høres og nås på ganske få minutter

Sagte falder roen på og følelsen af fritid sætter ind - straks som man blinker ned ad Marielyst Strandvej.

Jo længere man kommer ned ad vejen - jo mere fornemmer man - at der er tale om et anderledes og større område.

Marielyst er en ferieby, beliggende på østkysten af Falster med 703 indbyggere - i Guldborgsund Kommune. Pga. turister stiger indbyggertallet til over halvtredstusinde i højsæsonen, når man tæller nabobebyggelserne Bøtø, Elkenøre, Stovby og Sildestrup med.

Udover en af Danmarks bedste sandstrande, består selve byen Marielyst af et centrum med indkøbsfaciliteter, tøjbutikker, udskænkningssteder og spisesteder samt diskoteker.

I 1906 åbnede den ene af områdets fire store gårde som badehotel. Det er denne gård, der har lagt navn til området Marielyst og den har siden 1971 været pensionisthøjskole under navnet Højskolen Marielyst.

Fra feriebyen er der ca. 2 kilometer til Væggerløse, 12 kilometer til Nykøbing Falster og 17 kilometer til Gedser.

For tredje år i træk er stranden Marielyst kåret af Rejseliv.dk som Danmarks bedste strand. Marielyst Strand - er en rigtig perle ved Østersøen med dejlig børnevenlig badestrand med 20 kilometer blødt, hvidt sand. Byen har over 100 år på bagen som attraktivt ferieområde, med både helårshuse, feriehuse, gode campingpladser, hytter og hoteller.

Når man har lagt byen bag sig - går turen videre ud i sommerhusområdet - hvor stranden kører parallelt på venstre side og fornemmelsen af at være midt ind i en skov - giver en helt særlig og hyggelig stemning.

Bøtøvej - er vejen der fører til og fra det store torv på Marielyst - hvor der i sommerhalvåret er liv og leben - det er en ret lang vej - der ender blindt i skoven - hvor man til fods eller på cykel kan køre videre til Gedesby.

Ejendommen har været i famliens eje gennem rigtig mange år. Oprindeligt blev den købt som et lille hus og siden hen - er der i perioden 2003/2004 sket store ombygninger og moderniseringer - så den villa vi ser i dag - er resultatet af alle anstrengelserne.

Grunden er rigtig stor - der er prydhave mod vest - en større plæne bag garagen og en indkørsel - kombineret med en gårdsplads - der virkelig levner plads til en masse.

Derudover er en låge bagerst i haven - der fører direkte ned til diget og videre ned til den brede sandstrand og den skønne Østersø.

Her er også en stor garage - opført i lærketræ og med gavle i røde sten - den er opvarmet - har 3 automatiske porte og i en tredjedel af rummet - er der indrettet kombineret værksted og fyrrum - hvor alle 3 varmekilder står.

Når man ankommer til gårdspladsen - forekommer det naturligt at træde ind i ejendommen gennem vindfanget og videre ind i den klinkebelagte entre - der også fungerer som fordelingsgang med trappe til 1.salen.

I vindfanget er der også nedgang til kælderen - der er ca. 17 kvadratmeter og rigtig anvendelig.

Køkkenet er rigtig stort - der er masser af bordplads - skabe - alt i hvidevarer og en smuk karnap mod vest - der ligesom fuldender det hele.

Køkkenet ligger i åben forbindelse med stuen, der desuden har udgang til en stor overdækket terrasse - som går videre ud i en større fliseterrasse med trin ned til haven.

Der er også et bryggers - med udgang til den store fliseterrasse - et stort værelse - et flisebadeværelse med bruseniche samt et stort soveværelse - hvor der dels er adgang til walk-in-closet og et endnu større flisebadeværelse - hvor der både er spabad og muret bruseniche.

På 1.salen kommer man direkte op i fordelingsgangen - hvor der er 3 værelser - og fra det ene er der udgang til altan mod øst og fra det andet til en stor delvist overdækket tagterrasse mod vest.

Overalt i stueetagen er der gulvvarme og i hele ejendommen centralstøvsuger.

BEMÆRK: Ejendommen er en helårsbolig - men kan også købes som flexbolig (fritidshus) - så det er op til dig som køber, hvad du ønsker.