Hvidkalket gennemrestaureret bindingsværkshus, centralt placeret i Vordingborg by | Henrik Ejby

Hvidkalket gennemrestaureret bindingsværkshus, centralt placeret i Vordingborg by

Huset er bygget i 1825 og er bevaringsværdigt klassificeret i gruppe 3. Det har i mange år tjent som tjenestebolig for psykiatrihospitalet, Oringe.

Denne skønne ejendom ligger placeret mod vest i gadeniveau med en smal forhave. Mod øst er haven i niveau under terræn, hvorfor her stort set altid er læ.

Selve have er opdelt i tre rum. Langs huset er en flisebelagt terrasse, med en trappe ned til det næste niveau. Her endnu en flisebelagt terrasse samt 8 højbede, som udgør køkkenhaven. Derudover blomsterbede, frugttræer- og buske. Rum 2 består ud over diverse bede, frugttræer og buske også et otte kantet lysthus. Det sidste rum i haven har desuden udgang til stien rundt Oringepynten. En skøn tur på ca. 3.5 km lang. Hele haven/grunden er de seneste 20 år dyrket uden kunstgødning og sprøjtegifte !.

Selve ejendommen er gennem årene blevet totalrenoveret med nøje udvalgte kvalitetsmaterialer.

Indgangen til huset er i nordgavlen, det tidligere bryggers er omdannet til entre med lave skabe og skakternet flisegulv.

Gangen forgrener sig ud til badeværelset med badekar, vask og toilet. Skakternet flisegulv med gulvvarme. Fra gangen er der desuden indgang til et lille fyrrum med fjernvarmeinstallationen og nedgang til lille opvarmet kælderrum.

Videre fremme kommer det nyere køkken i enkel, klassisk stil med opvaske- og vaskemaskine, elkomfur, køleskab samt skabsvæg.

Via køkkenet er der indgang til sydvendt spisestue med større vinduesparti og havedør ud til fliseterrassen.

Fra denne er der indgang til tilbygning/anneks med stort lysindfald fra store termoruder samt 2 ovenlysvinduer samt flisegulv. Rummet er velegnet som værksted, atelier.

Spisestuen og TV-stuen, hænger naturligt sammen og giver en god samhørrighed.

Alle husets vinduer er nyere, hvide koblede, dvs. 3 lags samt med sprosser.

Gulvene er hvidskurede plankegulve.

Videre fra stue kommer du til den oprindelige entre, der nu fungerer som skabsrum, hvorfra der er glasdør ud mod forhaven, indgang til nuværende soveværelse samt trappeopgang til 1. sal.

Lofterne i stueetagen har synlige loftsbjælker.

På 1. salen er der to rum.

Fra reposet - mod syd et arbejdsrum/kontor med loft til kip og synlige hanebånd. Hvidmalet trægulv.

Mod nord et rum, med loft til kip og synlige hanebånd og thermovinduer i hele nordgavlen med dobbeltdør og fransk altan. Gulvene er hvidskuret trægulv.

Udsigten gennem vinduesgavlen er storslået og favner både lidt af parkområdet rundt Oringe, kig til Noret og Nordhavnen samt ruinterrænet med Gåsetårnet, Kirkeskoven mv.

Beliggenheden er enestående. Et byhus, som ligger midt i det smukkeste naturområde med vand, skov og mange muligheder for at opleve naturen tæt på.

Det er vigtigt at bemærke, at sælger ønsker minimum 6. måneders overtagelse.

Denne ejendom er ikke kun unik i sin placering, sin udsigt og sin historie. Den danner også rammerne om mange spændende fortællinger og er nu klar til at tage imod en ny familie.Bestil salgsmateriale

Hvis du er interesseret i at få salgsopstilling, energirapporter og andet salgsmateriale,

Så kontakt os på:
 7199 4760
 info@henrikejby.dk