Stålvængegård - en ejendom med historie, sjæl og charme

Midt i Sydsjællandske storslåede natur, finder du denne fantastiske liebhaver ejendom - som du også kan anvende som FLEXBOLIG.
Sælger er desuden interesseret i et evt. bytte med lejlighed/hus i hovedstadsområdet.

Stålvængegård er højt beliggende med flot udsigt over området fra grundens nordlige del og har bevaret sit smukke udtryk som en af datidens største herregårde.
Ejendommen er beliggende med en flot grund på ca. 3 tdr. land med flot park og plads til f.eks. heste.

Denne fantastiske liebhaver ejendom har en lang historie bag sig. Fra at have været et stort progressivt landbrug, som var kendt i landbrugskredse og blandt andet er beskrevet i
Større Danske Landbrug, anno 1930, til at have huset et stort kunstnerkollektiv i 1970érne, som bl.a. Bjørn Nørgaard og Per Kirkeby var en del af, samt at have været
brugt i filmen Cirkus Casablanca, da Erik Clausen boede her til i dag at være en unik liebhaver ejendom.
Hele ejendommen er højt beliggende med flot udsigt over området fra grundens nordlige del og har bevaret sit smukke udtryk fra en af områdets smukkeste og mest driftige herregårde.

Denne smukke ejendom ligger ved Langebæk ca. 15 km fra Vordingborg, Præstø ogStege. Der er kun 5 min. til motorvejstilkørsel nr. 41 med under 1 time til København og
lufthavnen. Ejendommen størrelse imponerer enhver der kommer dertil og betager med de storslåede omgivelser.

Skole, børnehave og gode dagligvareforretninger, der har åbent alle ugens dage til kl. 22.00, ligger ligeledes kun 5 minutter fra ejendommen.

Når man kører gennem de store smedejernsporte, mødes man af en storslået gårdsplads.
Pladsens sydlige del består af en stor runddel, der gør det muligt at køre op foran den hovedbygningen, der med det røde tegltag, de mange store
palævinduer og det flotte røde bindingsværk, giver bygningen et stateligt præg.

Den herskabelige bygningen er oprindeligt bygget omkring år 1870, men fik sit nuværende udseende i 1919, af den daværende ejer, Emil Victor Schau Lassen fra
Høvdingsgård, der fik sat sine initialer over den markante dobbelte hoveddør med det smukke viftevindue.

Mod nord mødes man af den imponerende H-formede udbygninger, der er opført efter en brand i 1939, hvilket også fremgår af initialerne og årstallet over de røde dobbeltdøre.
Disse bygninger blev tegnet af arkitekt Oscar Gundlach-Pedersen, der bl.a. også har tegnet Forum i København. Den H-formede bygning kan udnyttet til flere formål der gør ejendommen helt ideel at kombinere bolig og erhverv.

Ud over gårdspladsen, er ejendommen omgivet af den store landskabspark, frugthaven og store plæner.
Hovedbygningen består i stueplan af en stor entre, der giver adgang til en lang fordelingsgang. Mod øst er der 3 værelser og et stort badeværelse. Mod vest kommer man ind i det store køkken, der strækker sig i hele bygningens brede og mod syd har man, via de franske glasdøre, adgang til den store træterrasse, hvorfra man kan se den smukke park. Fra køkkenet har man adgang til den store nordvendte spisestue, med det smukke sildebensparket og udsigt mod gårdanlægget, skoven og søen på marken.

Fra køkkenet er ligeledes adgang til den store sydvendte stue med det oprindelige plankegulv og smuk og anvendelig kakkelovn. Endvidere indeholder stueplan den vestvendte indgang og entre samt hjørnekontoret.
Fra køkkenet løber en trappe op til 1. sal, der består af stor lys møblerbar repos, tre værelser og et brusebadeværelse. Endvidere meget stort uudnyttet luftrum.
Den lavloftede kælder strækker sig i hele hovedbygningens længde og indeholde div. Rum, vaskekælder og vinkælder.
De rummelige udbygninger består af hele 4 gode lejligheder, en festsal, herskabsstald og meget mere. På hele 1. sal er et imponerende loftrum med frilagte bjælker, der strækker sig i hele udbygningernes H-form.

Det er en ejendom med uanede muligheder, hvad enten man er den kræsne pladskrævende familie, man går med tanker om bofællesskab, tænker på kursusejendom med plads til fordybelse eller drømmer om oprettelse af et unikt B&B, burde denne unikke ejendom give plads til alle jeres drømme.