Masser af plads - havestue & muret garage - på lukket vej i børnevenligt kvarter

Turen til og fra København af motorvejen tager ca. 1 time. Når turen går hjem og det høje punkt for enden ad afkørsel 41 toner frem - kommer et bredt udsyn over den Sydsjællandske natur - Farø-broen og Storstrømmen - skoven, markerne til syne og den landlige ro falder automatisk på.

For enden ad afkørslen drejes til venstre mod Stensved - en lille køretur på under 5 minutter og byskiltet viser, at vi er ved at være hjemme.

Stensved er en mindre by - den har alt hvad man med rette må kunne forvente - 2 supermarkeder, boldbane, sportshal, skole til og med 9. klasse, børnehave o.s.v. - alt væk fra storbyens stress og larm.

Området er også rig på natur og kultur - bl.a. Petersværft - der består af en lille gruppe velbevarede, kønne huse, en barklade og en bro, hvor man kan ankre op. Dette intakte kulturmiljø, bygget af Peter Johansen, finansmand og godsejer, var en kort overgang skibsværft omkring 1777, og fra 1807-1814 fungerede værftet som fl ådebase under Englandskrigene. På begge sider af Petersværft breder skovene sig, Stensby Skov mod vest og Langebæk Skov mod øst. Nær kysten finder man stadig statelige flådeege. Egetømmeret blev brugt til bådbyggeri og egebarken brugtes til garvning. Barken opbevaredes i Barkladen inden den blev fragtet videre.

Petersværft ligger ud til kysten mellem Stensved og Langebæk.

For enden af Skyttemarksvej er der adgang til det store - tidligere militærområde - ved Kulsbjerg.

Området er nu ændret og blevet et fristed for passionerede sportsfolk - hvor der netop er blevet indviet 2 nye mountainbike-spor etc. og sammenholdt med den pragtfulde natur - er det et yndet sted.

Midt i selve Stensved - på vejen hvor man på den ene side har Rema1000 og den anden side har Netto - fører Skyttemarksvej en ned mod et større roligt og børnevenligt villakvarter - hvor Kastanievej er en sidevej til venstre.

Villaen har været i familiens eje siden den er blevet bygget - facaderne er i gule sten - taget er eternit - garagen er sammebygget med selve villahavestuen er kommet til senere.

Indkørslen er flisebelagt - haven er sydvendt og lukket med en hæk - der er stor fliseterrasse med bassin og det meste er udlagt med plæne og alt sammen nemt at gå til.

Villaen er med 2 indgange - dels en baggang og dels entre, som er her vi starter.

Entre`en fungerer også som fordelingsgang - her er gæstetoilet, 3 store værelser (det ene har tidligere været 2 værelser - så en opdeling og etablering af yderligere et værelse - er urolig let).

Flisebadeværelse med kar, muret bruseniche og gulvvarme, stor lys stue med brændeovn, klinkebelagt bryggers/baggang med install.for vaskemaskine og tørretumbler og masser af skabe og bordplads, lyst køkken med spiseplads og udgang til den 32 kvadratmeter store havestue som har videre udgang til fliseterrassen.