Udsigten over haven og området fra den store terrasse - sætter tingene i perspektiv | Henrik Ejby

Udsigten over haven og området fra den store terrasse - sætter tingene i perspektiv

Vordingborg er en by og købstad på Sydsjælland og er hovedby i Vordingborg Kommune. Byen ligger ved Masnedsund og er via en bro forbundet til Masnedø og videre over Storstrømsbroen til Falster samt en form for knudepunkt for den nye Femern-forbindelse.

Vordingborg har indenfor ringen af godser ca. 11.800 indbyggere og 17.700 indbyggere med satellitbyerne Nyråd, Ørslev og Stensved. Disse byer er gamle landsbyer, der har udviklet sig til satellitbyer med store villakvarterer, fordi godserne Rosenfeldt, Iselingen og Marielyst vanskeliggør en samlet byområdeudvikling.

På en vejene i det ældre kvarter omkring foldboldstadion og tennisbanerne - ligger Mosebakken. Vi er midt i byen - alt ligger indenfor gåafstand - væk fra den værste bytrafik - men stadig med bybussen kørende forbi.

Det er også utrolig ideelt for børnefamilen - Marienberg Skolen, SFO`en og børnehaven ligger på vejen op til ejendommen og for enden af haven, er der rent faktisk mulighed for en låge ind mod skolen og børnehaven.

Ejendommen er nok det - som de fleste vil kalde en rigtig murermestervilla ! - de røde mursten - de rigtige røde gamle tegl og haven som er ret stor og skrånende - er nem - da det meste ganske enkelt er græs.

Her er også flisebelagt parkeringsareal foran ejendommen - en god lang flisebelagt indkørsel - der munder ud - i det som mange sikkert vil bruge som udhus - men er bygget med det formål, at familiens motorcykler skal står her - godt og tørt og samtidig er naturligvis også automatisk rulleport.

Alt dette er bygget - så der ovenpå udhuset er blevet plads til den stor terrasse og yderligere et overdækket areal - hvor sælger hænger tøjet ud til tørre og man derfra også kan gå tørskoet ind i kælderen.

For så vidt angår det indvendige, er der samme røde tråd som udvendigt - der bliver passet på tingene og samtidig er her også en god og hyggelig atmosfære.

Bag hoveddøren går entre`en ud i fordelingsgangen - hvor det begge steder er gulvvarme - her dør ned til kælderen - åben trappe til 1.salen - her er gæstetoilet og videre fremme ligger det store åbne og lyse køkken - med opvarmet klinkegulv, alt i hvidevarer og en naturlig åben forbindelse ind til stuen - der får det hele til og hænge sammen - så dagligstue, spisestue og alrum - mere eller mindre går ud i et.

Her er også brændeovn og dør ud til den store træterrasse med trin ned til haven og plads til og sætte sig - tilbagelænet med en kop kaffe og lade tankerne flyde.

For enden ad trappen til 1.salen ligger fordelingsgangen - der er 2 store værelser - det ene bruger sælger som soveværelse og for enden ad gangen - ligger flisebadeværelset.

Kælderen er højloftet, tør og meget anvendelig - med forkælderen der går naturligt ud og bliver fordelingsgang - som også har udgang til haven (egen indgang i kælderen) - her er 2 gode disponible rum - et lyst brusebadeværelse med klinkegulv samt et grovkøkken/vaskerum/fyrrum med installation for vaskemaskine & tørretumbler, ligesom der også er god bordplads.

Vordingborg er en gammel færgeby med en rig historie. Ruinerne af den gamle kongeborg, som var hjemsted for tre Valdemar-konger, er byens fremmeste seværdighed. Den eneste fuldt bevarede del, Gåsetårnet, er byens vartegn. Der findes desuden en historisk-botanisk have på voldterrænet; den er skabt i 1921 af landskabsarkitekt G.N. Brandt på grundlag af den ældste danske havebog fra 1647 Horticultura Danica af Hans Raszmussøn Block. Byens kirke Vor Frue Kirke stammer fra 1388 og ligger på kirkeengen, hvorfra resterne af en voldgrav strækker sig til slotsruinen.

Vordingborg har - udover gode dagtilbud og skole til børnefamilien - gymnasium, HF, handelsskole, Seminarium (såvel lærer som pædagog), kaserne (der bliver det nye hovedkvarter for Hjemmeværnskomandoen) samt jernbanestation (med timedrift til København) og er hjemby for Danmarks Borgcenter, det tidligere Sydsjællands Museum. På halvøen Oringe findes et hospital for sindslidende. Byen har tre havne, heraf to lystbådehavne og en industrihavn. Langs kysten ved Storstrømmen ligger den populære Ore Strand. Hvert år i juli afholdes byfesten Vordingborg Festuge og den prisvindende Prins Jørgens Garde er tilknyttet byen. I ulige år i august afholdes den internationale teaterfestival Waves, arrangeret af byens egnsteater Cantabile 2.

En særlig vej, Morten Olsens Allé, ved byens stadion, er opkaldt efter bysbarnet, fodboldlandsholdstræner og tidligere landsholdspiller Morten Olsen, som er opvokset i byen. Han er en af de få i Danmark, der i levende live har fået opkaldt en vej efter sig.


Bestil salgsmateriale

Hvis du er interesseret i at få salgsopstilling, energirapporter og andet salgsmateriale,

Så kontakt os på:
 7199 4760
 info@henrikejby.dk