Højloftet kælder og yderligere 2 plan - for det hele til og syne stort | Henrik Ejby

Højloftet kælder og yderligere 2 plan - for det hele til og syne stort

Små huse i stejle gader. Togstation, havneliv og beværtninger, hvor man fik en på tæven.

Her boede håndværkere og fiskere med deres familier - ofte med et hav af unger og flere generationer under samme tag.

Sådan var kvarteret omkring Riddergade og Strandgade i Vordingborg omkring århundredeskiftet. Et område, der kom øget fokus på, da udgravningen til et nye borgcenter begyndte, og fire gamle huse måtte lade livet for at give luft til ruinerne efter Kong Valdemars bo.

Dengang var det et ydmygt kvarter, hvor der kunne bo rigtig mange i hvert hus. Siden er det blevet moderne at bo i gammelt, autentisk byggeri, og det er blevet et fint kvarter. Men i dag bor man jo også under helt andre forhold & ejendommen på Riddergade 11 er ikke nogen undtagelse.

Da kvarteret har så varieret et terræn: stiger stejlt mod nord i Riddergade og mere jævnt mod nord i de øvrige nord/syd-gående gader, er der mange forskelligartede kig mod den gamle borg, dens grønne område og voldgraven.

Omvendt er Strandgadekvarterets vestlige del også meget synligt fra borgterrænet og byder ind til både kig og bevægelse igennem.

Fra Algade`s østende er der forbindelse via Glambæksvej til Nordhavnen og også her er der markante synslinier, der forbinder handelsstrøget via Glambæksvej og Riddergade med Nordhavnen og igen gælder indbydelsen til bevægelse og kig begge veje.

For Nordhavnen gælder ligesom for Borgterrænet, at den tilfører kvarteret kvalitet og modtager på samme tid. Især Strandgade i første række til havnen spiller en afgørende rolle. Men også hele det bagvedliggende kvarter, som ligger op ad sin skråning, modtaget og tilføjer arkitektonisk og rumlig kvalitet.


Ejendommen ligger på Riddergade - midt i selve byen - hvor alt kan nåes på gå-ben.

Der er tre plan - underetagen (som er i niveau med selve vejen) - har port med indgang til garagen.

På nordgavlen er der trappe op til hoveddøren og yderligere trappe op til baghaven, hvor den overdækkede træterrasse skærmer af, plænen er overskuelig og ind mod nr. 5 er der redskabsrum.

Bag hoveddøren er der et klinkebelagt vindfang, som samtidig også har udgang til baghaven og adgang videre ind til selve ejendommen, hvor man træder direkte ind i fordelingsgangen med gæstetoilet og åben trappe til 1.salen.

Stuen er rummelig og lys - med plads til både sofaafdeling og spiseafdeling - ligesom det hvide køkken ligger i åben forbindelse med stuen og får det hele til og hænge utrolig godt sammen og ydermere, er der også et værelse.

På 1.salen er det et lille repos med udgang til terrasse - hvor man kan nyde udsigten over byens tage.

Der er separat toilet, baderum med brus samt 2 gode værelser.

Den højloftede underetage er ret anvendelig, med 2 disponible rum, et tidligere baderum, grovkøkken med vaskemaskine, garagen og et renoveret hobbyrum med gulvvarme.
 

Bestil salgsmateriale

Hvis du er interesseret i at få salgsopstilling, energirapporter og andet salgsmateriale,

Så kontakt os på:
 7199 4760
 info@henrikejby.dk