Liebhaveri med autentisk sjæl - smukt beliggende ud til Nysted Nor | Henrik Ejby

Liebhaveri med autentisk sjæl - smukt beliggende ud til Nysted Nor

Denne liebhaverejendom fra 1832/1993 - total genopførelse i 1993 har noget, man ikke kan købe for penge: Den har sjæl, og så er den placeret unikt med panoramaudsigt over Nysted Nor og ikke mindst middelalderborgen Ålholm Slot, som i næsten 1000 år har ligget på sin holm inde i Nysted Nor. Udsigten over vandet kan både nydes ude fra forhaven og gennem boligens mange sprossevinduer - en udsigt som tager pusten fra de fleste, især på de dage, hvor solens stråler reflekteres i vandoverfladens små bølger og danner funklende stjerner.

Ejendommen ligger på hjørnet af Slotsgade og Strandvejen på en lille, ugeneret grund. Husets front er orienteret mod vandet, mens et gårdhavemiljø åbenbarer sig på modsatte side. Gården er anlagt i forskellige niveauer og med karakteristiske brosten, hvilket leder tankerne hen på en svunden tid. Gårdhaven har smukke blomsterbede, udepejs og hyggelige sol-og skyggekroge, hvor sommeren kan nydes til fulde. Og den kunstinteresserede kan glæde sig over, at væggene er beklædt med indmuret Kähler-keramik. På grunden er der også et stort 42 kvadratmeter stort garageanlæg med smøregrav - perfekt til kreative gør-det-selv-projekter. En trappe fører fra garagen op til en førstesal, som er indrettet med et stort disponibelt rum, hvor man kan etablere atelier.

Husets mørkegule facade, det røde tag, løvehovederne i kvistene og de grønmalede småsprossede vinduer falder naturligt ind i de maleriske omgivelser. Indvendigt er der flotte, gennemgående trægulve, synlige bjælkekonstruktioner samt 8 stk. eksklusive bronzerelieffer af blandt andet Heerup og Nellemose - alt sammen med til at give boligen karakter, ligesom interiøret matcher husets rustikke stil.

Som en ekstra ting bør det bemærkes, at alle tagrender og nedløb med druekneb er udført i kobber.

Helt i tidens ånd er indretningen mellem husets opholdsrum åben, og det skaber et stort leverum uden overflødig spildplads. Værelsesafsnittet er praktisk placeret på førstesal, og det giver plads til privatlivet.

I stueplan rummer boligen et dejligt landkøkken, der med masser af charmerende skabe og god bordplads giver en fantastisk arbejdsramme. Væggene er dekoreret med smukke gamle Hollandske kakler - endnu et eksempel på den store detaljerigdom. Den tilstødende stue er praktisk inddelt i en spise- og opholdsafdeling. Begge stuer har frit udsyn over vandet. Midt i rummet er der desuden en brændeovn, som giver den nødvendige varme i vinterhalvåret.

Herudover rummer stueplan et badeværelse med opmuret bruseniche og dobbeltvask samt en entré med smuk trappe til førstesalen.

Fra førstesalen er der et super kig ned ad Slotsgade over havnen og til Ålholm Slot. Etagen er indrettet med to værelser og en hyggelig stue - alle tre rum har desuden karnapper. Herudover er der endnu et lækkert badeværelse, et praktisk walk-in-closet og en repos.

Der er flere gode badestrande næsten lige uden for hoveddøren, og slotsparken ligger lige til højre. Nysted er en af Danmarks mest velbevarede købstæder, som har bevaret sit gamle bymiljø med adskillige bindingsværkshuse og ældre bygninger i det gamle bykvarter, der centrerer sig om den gotiske kirke, Nysted Kirke. Den lille by har en lystbådehavn, der hver sommer besøges af mange turister og lystsejlere fra ind- og udland. Endelig er der skole, børnehave, sportsfaciliteter og masser af dagligvarebutikker.

Alt går kort sagt op i en højere enhed hér på Slotsgade 9 i Nysted. Er I også blevet forelsket, så ring og bestil en fremvisning i dag. Vi glæder os til at vise jer

Bestil salgsmateriale

Hvis du er interesseret i at få salgsopstilling, energirapporter og andet salgsmateriale,

Så kontakt os på:
 7199 4760
 info@henrikejby.dk