Den 4 længede landejendom Smidstrupgaard ved Jungshoved på Sydsjælland

Mange kender Jungshoved fra Carit Etlars roman Gøngehøvdingen om Svenskekrigene - 1657-60 - hvor Svend Poulsen (Gøngehøvdingens rigtige navn) - deltog i forsvaret mod Svenskernes hærgen, som blandt andet i 1659 medførte Svensk besættelse af Sjælland, Lolland-Falster og Møn.

Midt i alt dette ligger ejendommen - Smidstrupgaard - i et af Danmarks hyggeligste naturområder og samtidig med så megen historie, at dette kan tage pusten fra de fleste.

Ejendommens nuværende jordtilliggende er på lidt over 27.000 kvadratmeter - svarende til ca. 2,7 hektar, hvor bygningerne ligger på en del af det og den øvrige del ligger bag bygningerne - ideelt til og udligge til folde.

Haven er fyldt med grønne buske og store krogede træer, gårdspladsen giver en helt speciel stemning og den udtalte fred og ro, giver en plads til fordybelse.

Jungshoved er en lille halvø, der stikker ud ved Præstø, lige midt imellem Stevns klint og Møns klint. Det jævne, frugtbare morænelandskab afgrænses af lave kyster med strandskove og pynten Jungshoved længst mod øst. Der er ikke langt til Roneklint med badestrand og kajakudlejning. Her langs den smukke kyst kan I gå lange ture og nyde synet af de smukkeste solnedgange. I kan også tage en tur på Præstø Fjord med turbåden Fjordkaperen, der sejler fra Præstø til Fed Havn på Feddet. Der er også mulighed for at opleve fortidsminder. I nærområdet ligger Roneklint Skanse, der blev opført omkring 1808 i forbindelse med Englandskrigene, og der er ikke langt til Borgbanken med den gamle kongeborg på Jungshoved. Borgen ligger utroligt flot i landskabet lige syd for Jungshoved kirke ud mod Bøgestrømmen og mod vest udmundingen af den lavvandede vig Jungshoved Nor. Der er kun en rask køretur til købstaden Præstø med et charmerende handelsstrøg, livlig lystbådehavn, skoler, sportsfaciliteter og kulturoplevelser.


Midt i selve landsbyen ligger ejendommen - hvor den hvidkalkede facade og de sortglasserede tegl - stråler om kap med solen - når man sagte svinger ind på gårdspladsen.

Her er ret mange udbygninger og dertil 2 fritliggende maskinhuse - der sikkert for mange ville give god mening til heste.

Stuehuset er i 2 plan - 1.salen er gennemrenoveret for få år tilbage - men dele af stueetagen - kunne godt trænge til modernisering - hvis den skal op på højde med 1.salen.

Baggangen er stor - her er masser af plads til overtøjet og samtidig også her man går ned i kælderen, som er ret rummelig - men ikke så højloftet.

Her er også 2 store værelser - et åbent køkken/alrum som også er i åben forbindelse med stuen.

Entre`en er med skabe - der er lyst flisebadeværelse med brus og en stor spisestue - med åben trappe til 1.salen.

Repos`en på 1.salen er stor og fungerer også som fordelingsgang - her toilet og 4 store værelser - det ene som sælger bruger til soveværelse - har også walk-in closet.