Den sidste ledige grund i det gamle Præstø - hvor alt kan nåes indenfor få minutter | Henrik Ejby

Den sidste ledige grund i det gamle Præstø - hvor alt kan nåes indenfor få minutter

Egentlig burde det ikke være muligt, at kunne købe en grund i den oprindelige og gamle del af Præstø by.

Sælger har dog villet det anderledes - da grunden er ret stor og sælger ikke selv vil bygge - ja så byder muligheden sig for en anden.

Oprindeligt har det været en kombineret pryd og urtehave - der er randbeplantning på alle sider - træer og buske - adgangsvejen er fra Stadionvej og vi befinder os i et roligt udbygget kvarter.

Vejen løber næsten parallelt med selve hovedgaden & Tubæk Å og engen har vi ca. 150 meter borte.

Kommunen forventer en bebyggelsesprocent på 22 og at en ny bolig i eet plan opføres i pudset eller blank mur med gavle til kip (der må ikke bygges træhus), kan blive ca. 126 kvm. - med dertil hørende udbygning på ca. 35 kvm.

Stadionvej er en rolig vej - her er roligt og meget ideelt både for børnefamilien men så sandelig også for ægteparet der ønsker at bygge nyt - et sted hvor det normalt ikke ville kunne lade sig gøre.

Der er gåafstand til tennisbanen - sportspladsen og private og offentlige skoler. Samtidig er der også en stor svømmehal i Bosai Idrætsefterhøjskole - som nåes indenfor ca. 5 minutter i bil.

Præstø er en købstad og en havneby på Sydsjælland, med 3.806 indbyggere (2013) - ved Præstø Fjord. Byen ligger i Vordingborg Kommune og hører til Region Sjælland. Præstø Havn med søsportscenter og badestrand tiltrækker hvert år mange turister.

Byen er handels- og oplandsby for et større område med mange specialforretninger og supermarkeder & vartegnet er Præstø Kirke.

Præstø fik sine købstadsrettigheder i 1403 og kunne således fejre 600-års jubilæum med besøg af Dronning Margrethe og Prins Henrik (Prinsgemalen) i 2003.

Byen kaldes også for gøngernes by efter gøngehøvdingen Svend Poulsen, som her sammen med sine snaphaner kæmpede mod svenske soldater i 1600-tallet.

Præstø har flere gange været hærget af store brande, ligesom stormfloder har præget udviklingen. Til trods for disse slag fremstår byen som en charmerende gammel købstad med mange bevaringsværdige bygninger.

Den forholdsvis store kirke med 2 skibe var tidligere en del af et kloster tilhørende Antoniterordenen.

Præstø har også - som en af de første byer på Sydsjælland - fået 1GB fibernet forbindelse til internettet - så alt gå lidt hurtigere.

Skal turen gå til København er af- og tilkørslen ved Bårse det mest hensigtsmæssige at benytte og turen derfra tager ca. 1 time.

Præstø havn er placeret på sydøstkysten af Sjælland i Præstø Fjord. Havnen er en naturhavn, og den er omkranset af købstad, skov og fjord. Havnen har tidligere været en travl trafik havn, og nu står bygninger som toldbygningen og pakhuse tilbage som en erindring om de gamle dage. Bygningernes idylliske udseende rammer havnen ind, og de er blandt andet med til at give havnen en unik atmosfære.

På havnen er der cafe`er, restauranter etc. som er med til at forene det maritime miljø. Havnen ligger i bunden af den smukke Præstø Fjord - et naturskønt fuglebeskyttelsesområde, hvilket giver sejlerne masser at se på undervejs & der er en fin badestrand cirka 150 meter fra havnen.

Anlægget ved Frederiksminde er et besøg værd. Dette lille parkanlæg ved hotel Frederiksminde - der også er kendt fra TV-udsendelsen Kokkekampen på TV2 - ligger på Klosternakken lige ved kirken og har Præstøs flotteste udsigt. Parken har forskellige mindesmærker - herunder en statue af en Snaphane. Gøngehøvdingens krigsmænd blev kaldt for snaphaner.

Afstand til golfbanen i Mogenstrup er ca. 19 kilometer. Sydsjællands Golfklub Mogenstrup er en af Danmarks smukkeste 18 hullers parkbane. En klub med en meget stærk miljøprofil. Klubben tilbyder, endvidere en 6 hullers par 3 bane som er åben for alle.

Bestil salgsmateriale

Hvis du er interesseret i at få salgsopstilling, energirapporter og andet salgsmateriale,

Så kontakt os på:
 7199 4760
 info@henrikejby.dk