Idyllisk højkvalitetsejendom fra 1912 med direkte udsigt til Bøgestrømmen | Henrik Ejby

Idyllisk højkvalitetsejendom fra 1912 med direkte udsigt til Bøgestrømmen

I den gamle idylliske fisker-landsby Stavreby på Jungshoved i Præstø ligger ejendommen Nakkegården - et stort husmandssted fra 1912.
Nakkegården består af tre bygninger; et hovedhus i to plan på i alt 249 M2, en staldbygning på i alt 270 M2 i to plan samt en Lade i 1 ½ plan på i alt 251 M2

Nakkegården ligger i et fuldkommen lydstille område - 15 km fra Motorvej - med udsigt til UNESCOS Dark-Sky på Møn og dermed mulighed for ét af de bedste stjerneobservationssteder i hele verden. 300 M fra Nakkegården ligger Stavreby Havn, hvor man kan have sin båd liggende og hvor der er et rigt socialt liv og fritidsfiskeri.

Stavreby er en enestående by med bare 48 husnumre og et meget aktivt socialt miljø om man vil. Med årlige loppemarkeder, en fælles Biodynamisk køkkenhave Fælles Grønt som man kan blive medlem af, fællesspisninger, jule- og påskefrokoster, havnekaffe, et lille kulturhus i det nedlagt vandværk Værket m.m.m. kan man få og bidrage til et særligt hjerteligt socialt liv, om man ønsker.

De nuværende ejere har boet på ejendommen i 10 år og har i dén grad nurset om alt lige fra have til bygninger med særligt fokus på æstetik og skønhed og stemningsfulde områder i haven, der indbyder til et rigt ude-liv. Nakkegården har en overdådighed over sig, som er helt unik og vil være yderst velegnet som Traktørsted, gårdbutik, spisested e.l., og også som flerfamiliebosted eller et sted at samle flere generationer.

Nakkegården ligger på en 8916 M2 stor grund med den smukkeste gamle 100% økologiske have, der nærmest er en lille skov - delt op i zoner; en lille lund med frugttræer og -buske og et fint engelsk drivhus i mørk grøn metal. En bi-venlig klosterhave med lægeplanter og krydderurter.
Midt i haven er en stor fungerende hønsegård med hønsehus. I midten af haven er der også plads til legezone med bl.a nedgravet trampolin. I den sydvendte del af haven med udsigt til havet ligger en 1 m høj forhøjning med en nybygget Shelter med udsigt til havet, samt to smukke søer med vandplanter og roser, en stor terrasse samt et høj terrasse ved havestuen med den smukkeste havudsigt og Nyord i sigte. Der er en smuk indkørsel til Nakkegården fra en lille utrafikeret stikvej, indrammet af old-style- hvidt rækværk og to fine forhaver på hver side af indkørslen. Hele haven er indhegnet til at holde eks. hunde inde og rådyr ude.

Hovedhuset er fuldkommen renoveret i 2008 med nyt tag, helt ny 1. sal med dobbelte velux vinduer med udsigt til havet, gennemisoleret over alt, nyt badeværelse, fælles rum, to værelser samt et soveværelse med walk-in-garderobe.
Stueplan indeholder stort smukt landkøkken med old-school linoleum på gulvet, gæstetoilet, bibliotek med indbyggede reoler, spisestue, stor dagligstue med brændeovn og egetræsparketgulve samt en sommerstue med udgang til terrasse. Hovedhuset er nymalet hvidt med svensk røde vinduer og vender mod syd - hele den sydlige del af huset har direkte udsigt til havet, som ligger 300 m væk.

Staldbygningen malet i hvidt med de oprindelige gamle metal-staldvinduer samt nye enkelte dobbeltdøre i svensk rød. Stalden er delvist istandsat - klar til videre opbygning med et brugsklart og af fødevarestyrelsen godkendt køkken til fødevareproduktion - eller til grovkøkken og vaskerum. Køkkenet er indrettet i Nakkegårdens ånd i gennemført 1900tals stil hvor de gamle bærende bjælker er bevaret og synlige. 1. salen er klar til færdig istandsættelse med påbegyndt dobbelt brændsikret gipslag på gulvet og bæredygtigt træuld til isolering. Den sydlige ende af Staldbygningen har udsigt til Bøgestrømmen i både stue- og 1. salsplan. Staldbygningen rummer mulighed for yderligere beboelse.

Laden er nybygget i luksuskvalitet i 2008 efter den oprindelige lade, der var bevaringsværdig. Laden er bygget i træ og indeholder en stor hal, et høloft som kan bruges til alle former for aktivitet. Der er et køligt kolonialrum, en garage samt et værksted. Laden er svenskrød og bygget i klink.

Bestil salgsmateriale

Hvis du er interesseret i at få salgsopstilling, energirapporter og andet salgsmateriale,

Så kontakt os på:
 7199 4760
 info@henrikejby.dk