UNIKT LIEBHAVERI I EN AF STEGES MARKANTE EJENDOMME - DET GAMLE APOTHEK. | Henrik Ejby

UNIKT LIEBHAVERI I EN AF STEGES MARKANTE EJENDOMME - DET GAMLE APOTHEK.

I den gamle og hyggelige købstad Stege på Møn, ligger denne skønne liebhaverejendom centralt placeret i Steges bymidte.
Selve Steges historie går langt tilbage i tiden; helt til middelalderen, hvor Stege Borg allerede i år 1280 nævnes. Overalt i byen finder man levnedsbyrd om dette - det gamle grønne voldanlæg, der omkranser byen, den markante flotte kirke, resterne af Stege borg ved Stege Nor og naturligvis de enestående bevarede historiske ejendomme i centrum.

En af Steges mest markante bygninger er Det gamle apotek fra 1706, der oprindeligt blev bygget som egnens apotek, og helt frem til 2012 husede Stege Apotek
Ejendommen ligger markant på Stege Torv med sin velholdte hvide facade med det gamle apotekerskilt, og igennem vognporten ledes man ind i den charmerende gård, der har toppede brosten, en original vandpumpe og naturligvis et smukt kastanjetræ, der kaster sin skygge om sommeren.

Ejendommen er fredet, hvilket gør, at man her har mulighed for at erhverve sig en unik kulturhistorisk ejendom, hvor alle detaljer fra det oprindelige apotek og apotekerens herskabslejlighed er smukt bevaret - og giver én historiens vingesus under huden.

Grunden består yderligere - ud over gårdhaven - også af en have, der ligger direkte ned til Stege Nor.

Den spændende historie om Det gamle apotek er udkommet i bogform og giver et interessant indblik i den spændende kulturhistorie, som en køber af denne ejendom får mulighed for at blive en del af.

Et billede siger mere end tusinde ord, og derfor har vi valgt at fremvise denne smukke historiske ejendom i flest billeder med en kort beskrivelse tilknyttet nedenfor. Dette kan være en appetitvækker for en fremvisning, der er absolut nødvendigt for at få det rigtige og komplette indtryk af denne ejendom:

Forhuset mod Stege Torv er den del af ejendommen, hvor selve apoteket havde til huse. Det er bevaret med smukke paneler, lofter og malerier.
I baghuset, der i sin tid var laboratorium og siden lægeklinik, har der sidst været indrettet en hyggelig cafe og kaffehus der indeholdte køkken, serveringsområde mv.
I kælderen under forhuset var tidligere personalerum, men er sidst blevet anvendt som lager.

Førstesalen indeholder en meget stor herskabslejlighed, der er fuldstændig bevaret. Den nuværende ejer har anvendt dette først som bolig og siden har der været indrettet Bed & Breakfast i herskabslejligheden.

For god ordens skyld skal bemærkes, at 1. Salen i resten af 2017 er lejet ud gennem Novasol. For detaljer omkring udlegning kontakes Henrik Ejby på telefon 71994760.
Denne smukke ejendom er fredet, og fredede ejendomme har særlige favorable skattemæssige vilkår; blandt andet et årligt fradrag til vedligeholdelse og istandsættelse og fradrag for forsikring, ejendomsskatter, skorstensfejning etc. For yderligere information henvises til www.byfo.dk .Bestil salgsmateriale

Hvis du er interesseret i at få salgsopstilling, energirapporter og andet salgsmateriale,

Så kontakt os på:
 7199 4760
 info@henrikejby.dk