Bydammen 8, Lekkende, 4735 Mern

Smukt restaureret med storslået udsigt - også som Flexbolig

En sjælden udbudt perle midt i den smukkeste sydsjællandske natur med et rigt dyreliv. Her ligger denne smagfuldt istandsatte liebhaverejendom med udsigt over det smukke Langebæk-område på den ene side og på den anden side skoven og Lekkende gods.

Stråtækt bindingsværksejendom, nænsomt restaureret med bedste materieler og arkitekt bistand, så den i dag fremstår smuk og gennemført smagfuld med al den rustikke charme, et stråtækt hus kan byde på. Gennem de sidste ti år, er der ofret 1,5 mill. kr på restaureringen blandt andet en helt ny førstesal, med karnapper, nye klinkegulve med varme fra den store rustikke masseovn, nye badeværelser og nyt køkken.

Beskrivelse af huset indenfor

Stor flot og rummelig entre med cremefarvede klinkegulve med opvarmning fra masseovnen og trappe til første sal. Herfra er der adgang til et lækkert gæstetoilet med brus, indbyggede spots i loftet, klinkegulve med varme, og et køkken/alrum med nyt køkken, cremefarvede klinker opvarmet af den store, rustikke masseovn i alrummet, i forlængelse heraf stort, dejligt værelse med trægulve. I den anden ende, også med adgang fra entréen, er der et helt nyt soveværelse med walk in closet/opbevaringsrum og smukt restaureret toilet med pudsede vægge, indbyggede spots i loftet, bindingsværk, klinker med gulvvarme og muret brus.

Førstesalen med kip til loft, karnapper og smukke lysindfald og en betagende udsigt over hele området, er en oplevelse i sig selv. En høj rejsning på huset, skaber en stor førstesal med en fornemmelse af plads/rummelighed. Her er højt til loftet/kip med hanebjælker og hvidolierede trægulve. Midt det hele står en rustikt muret skorsten med tilhørende brændeovn og skaber en skulpturel oplevelse. I den ene ende af førstesalen, er der et værelse med trægulve, stort gavlvindue og udsigt til byens dam/gadekær.

Sælger siger:

"Da jeg i i sin tid købte huset i Lekkende, var jeg træt af byliv, larm og trafikos. Efter 15 år på Østerbro længtes jeg efter stilheden og roen på landet og en tilværelse, der levnede plads til fordybelse og nærvær og et tættere forhold til naturen og årstidernes skiften. Jeg fik de perfekte rammer her, samtidig med at huset ligger supercentralt, både i forhold til København og andre byer. På trods af den centrale beliggenhed, har jeg tit siddet og kigget på stjernene på den mørke himmelhvælvning og følt mig som den lille prins på hans asteroide. Huset ligger højt i landskabet og det mærker man, for selv om der er naboer, føles det ikke sådan.

Det jeg har nydt i stor stil, er at uanset hvor du kigger hen, er der skønhed - og du kan se langt og vidt. Det giver en fornemmelse af "højt til loftet". Mange sværmer for havudsigt, men når man har fulgt årstiderne i denne udsigt, hvor farverne i landskabet, ændrer sig med årets gang, så finder man ud af, at man har noget, der er mindst lige så skønt - og nogle vil sige skønnere. Jeg "vågnede i øjnene", da jeg flyttede herned og den gave, kan jeg ikke skatte nok.

Jeg har været lykkelig her på stedet og det ved jeg også at de tidligere ejere var. Hvis man kan tale om et hus har karma, så har dette sted en særlig god karma. Jeg tænkte tit i de første år: Dette hus har været holdt af og jeg er ikke den første, der holder af det. Jeg har så checket dets historie og det passer fint med min oplevelse.

Jeg har fået bygget en masseovn i huset som husets centrale opvarmningskilde. Efter at have været rundt om en masse muligheder, besluttede jeg mig for at det var det eneste rigtige og det har jeg ikke fortrudt. Udover det praktiske og økonomiske indlysende i en masseovn, tilføjer det et væsentligt element til den gode atmosfære på stedet. Masseovns varme er noget særligt. At komme ned en vintermorgen på bare tæer i køkkenet og mærke strålevarmen fra masseovnen og varmen i gulvet….det er bare hyggeligt. I øvrigt valgte jeg også en bageovn i den, så man kan udnytte varmen til at bage med.

Her er så god plads og mange muligheder for at udfolde sig. Jeg har f.eks i mange år, brugt en del af huset til erhverv - har som psykoterapeut og konsulent, haft mange klienter i huset. Jeg kiggede nu ofte efter lokaler ude i byen, men fandt ikke noget, der matchede dette og jeg ved, at for en del klienter var "rejsen herned i det smukke landskab" en del af terapien. Det har det også været for mig selv og mine to piger og det er jeg sikker på, at det vil blive ved med at være for dem, der kommer efter."