Fanefjordgade 75, Askeby, 4792 Askeby

En spændende villa med mulighed for liberalt erhverv - en ejendom, som skal ses!

Landsbyen Askeby/ Fanefjord ligger ved første øjekast, roligt hen. Den rummer alt hvad der skal til i hverdagen - Brugsen lige om hjørnet, folkeskole og børnehave 300 meter væk, Møn Friskole ligger 4 kilometer væk og Bogø kostskole er også nær ved.
Der er kun 5 meter til nærmeste busstoppested, hvor der er rigtige gode forbindelser til både Stege, Vordingborg og Nykøbing Falster.

Et rigt kulturliv findes også i sognet. Galleri 44 med international kunst og Scene1 i Hårbøllehuset, sørger for både musik, foredrag og caféliv.
Mange har fundet vej til Vestmøn og bosat sig her, på grund af roen, naturen, kulturen og god infrastruktur, samt kun 5 minutters kørsel til nærmeste lægehus mm.

Hårbølle Strand er lige om hjørnet med dejlig sandstrand og klart vand og tæt ved ligger Hårbølle Havn, et lille lokalmiljø hvor man, hvis man er heldig, kan man få frisk fisk med hjem.

Det er ikke kun selve ejendommen, der stjæler opmærksomheden - vent til I oplever den storslåede natur.

Møn ligger ud for Sydsjællands østkyst. Mod nord skiller Ulvsund Møn fra Sjælland, mod vest skiller Grønsund øen fra Falster og i sommerhalvåret sejler færgen Ida, fra Bogø over til Stubbekøbing.

Møn er kendt for naturskønhed og pragtfulde badestrande.

Her er kirker med kalkmalerier af Elmelundsmesteren og Geocentret ved Møns Klint er så absolut også en skøn oplevelse, ligesom Nordens første Dark Sky Park ligger på Møn.
Nyord, med et certifikat af højeste karat. Dette er kort fortalt et helt unikt sted, i et af Danmarks smukkeste naturområder og Møn er derfor også netop blevet godkendt af UNESCO som biosfære område.

UNESCOS biosfæreprogram samler verden rundt steder med unik natur, hvor befolkningen vil udvikle liv og arbejde i pagt med naturen.


Hovedbyen på Møn er Stege og er kendt som en driftig købstad med gode restauranter og butikker og med lokale produkter. I stege er også sportshaller, svømmehal, fitnesscenter, havn, volden og meget mere - der 18 hullers golfbane ved Præstekilde Hotel.
Endvidere, er der kun 5 km til den pragtfulde Fanefjord Skov, hvor man, som bosiddende i Fanefjord sogn, har jagtret via jagtforening. men man skal naturligvis have jagttegn - kort sagt - øen rummer det hele.

På denne store og rummelig ejendom bliver man mødt at et huset med fine proportioner, der er ført tilbage til husets oprindelige stil.
Ejendommen har tidligere bl.a. været anvendt som posthus i Fanefjord. I dag drives der læseklinik i disse lokaler, men ejendommen rummer en masse muligheder fordelt på hele 235 m2, og den del der i dag anvendes til erhverv, kan nemt anvendes til en separat bolig
med egen indgang og eget bad og toilet, soveværelse og stue. Denne del af huset er klargjort til installation af gulvvarme.

Huset har et flot indgangsparti med entre, der fungerer som fordelingsgang til køkkenet, stuen og 1. salen. Køkkenet er nyrenoveret i 2017, med helt nye elementer fra Vordingborg Køkkenet, samt smukke sorte sten bordplader i hele køkkenet.
Køkkenet er desuden udstyret med et skønt italiensk gaskomfur med 5 blus. Fra køkkenet er der direkte adgang til to rigtig dejlige gammeldags spisekammer, i stue og kælderplan, samt bryggerset og et disponibelt rum, hvor træpillefyret står.
Træpillefyret suger automatisk træpillerne ind til et magasin i fyret, fra den tilstødende tank i garagen. Træpillerne bliver blæst ind, i tanken, ca. 3 gange om året. Så her skal, der ikke bæres på træpilleposer.

Fra gangen er der 2 adgange til en stor og lys vinkelstue med gulvvarme og brændeovn og flot klinkegulv, samt dobbelt terrassedør til haven. Fra stuen er der adgang til den afdeling af huset, der kan opdeles til en separat lejlighed, som pt. anvendes til læseklinik.
På 1. salen kommer man op til en stor stue, samt 4 værelser, et disponibelt rum, et walk-in closet og et badeværelse, der er renoveret i 1989/2017.

I den indhegnede, sydøst vendte, have findes en stor flisebelagt terrasse i forbindelse med udgang fra stuen, hvor morgen- og middagssolen kan nydes. Aftensolen kan nydes fra den anden flisebelagte terrasse.

Alle husets vinduer og døre, står i smuk harmoni med husets udtryk. Alle vinduer i underetagen er udskiftet i 2007 og produceret med en støjreducerende effekt.

Boligen har en bevaringsværdi på 3, hvilket gør, at der er mulighed for at søge tilskud til ydre renovering, hvis man fører udseendet tilbage til det oprindelige. Bevaringsværdien sætter ingen restriktioner for ændringer af huset.


Ved køb af denne meget spændende og smukke ejendom får man et meget stort og smukt hus og en stor og dejlig lukket have med plads til at røre sig.

Det er en perfekt bolig for den store familie, der kan se mulighederne i en separat lejlighed til svigermor, venner eller teenageren. Eller for dig der vil drive en mindre erhvervsvirksomhed.

Er det en flexbolig du er på udkik efter, så kunne ejendommen også være interessant.