Frihedsmindevej 4, Brarup, 4840 Nørre Alslev

Der er ikke mange steder i Danmark, hvor idyllen er så udtalt, som netop her

Billedskøn lystejendom fra 1911 - beliggende i smukt naturlandskab i landsbyen Brarup på det nordlige Falster.

Alt fremstår smukt og velbevaret, hvor man ville ønske at væggene kunne tale, med alt det som ejendommen har været en del af gennem tiderne. Fra 1911 til ca. 1975, bygget til og drevet som "De Gamles Hjem" i Brarup Sogn - fra ca. 1969 til ca. 1975, bofællesskab - fra ca. 1978 til 1988, ombygget til og drevet som kursus og mødested for den københavnske, socialt engagerede og politiske elite, af arkitektparret Philip og Lizzie Arctander - fra 1988 frem til dags dato, privat miljøterapeutisk behandlingstilbud.

Det første syn der møder jer, er den smukke allé op mod ejendommen og derefter den idylliske og lukkede gårdhave, de blomstrende træer og grønne buske. Ejendommen står smukt med oprindelige detaljer såsom kamtakket flot murværk.

Det charmerende ydre går igen inde i boligen, hvor I også kan glæde jer over et dejligt lysindfald. Plads er der rigeligt af, alle rum er store og man føler sig taget utrolig godt imod.

Sælgerne er nu efter 34 helt fantastiske år, i en helt fantastisk bygning, klar til at lade huset komme videre, til nye ansvarsfulde og eventyrlystne ejere, som vil leve livet i et skønt, stort og meget rummeligt hus.

Sælgerne fortæller: "Det var kærlighed ved første blik ! - vi fandt huset, flot og smukt beliggende i den lille landsby, omgivet af åbne marker og med enestående udsigt til fantastiske solnedgange. Den karakterisktiske danske hvidkalkede landsbykirke med rødt tegltag, fuglefløjt og vindens susen i træerne omkring huset, får en straks til at sænke skuldrerne og trække vejret dybt, inderligt og roligt - her er så rart at være !."

Der er passet rigtig godt på huset i mange år. Der er løbende renoveret og puslet om bygningen, med moderne respekt for den håndværksmæssige tradition, som den blev bygget efter i 1911.

Klimaskærmen er rigtig god, med nyt tag fra 2004, alle vinduer og yderdøre er udskiftede, der er nyere tillægsisolering på loftet og indblæst isolering i etageadskillelsen.

Varmeanlægget er optimeret med intelligent styring mellem varmekilderne, afløb og kloak er udskiftet. Opvarmningskilderne er fordelt på både oliefyr, træpiller, solvarme og luft/luft varmepumper.

Haven er fyldt med farverige blomster, grønne buske og store krogede træer, der kaster skygger på den store græsplæne. Der er også dejlig solterrasse. Der er rig mulighed for at dyrke jorden, og dermed krydre sommerens salater med grønsager fra egen avl.

Det er ikke kun selve ejendommen, der stjæler opmærksomheden. Vent til I oplever den storslåede natur. Her er store gamle skove med århundrede gamle egetræer, den gamle hærvej, salte strande med egetræerne i vandkanten, pilgrimsruterne forbi kirkerne med helligkilder og kalkmalerier i Brarup Kirke fra 1275.

Ydermere ligger byen Guldborg i nærheden - der forbinder Falster og Lolland med en klassisk klapbro, der åbner ved behov for skibe og lystsejlere. Guldborg ligger på begge sider af det smalleste sted i Guldborgsund og stedet har været en del af ruten mellem Skandinavien og kontinentet, siden tidernes morgen. Alt dette er lige over bakken og i kort cykelafstand.

Der er lidt mere end en times kørsel i bil og snart med hurtigtog til København, og 45 min. i bil til Rødby på Lolland, hvor Femernforbindelsen snart kan tage dig til Tyskland, på nogle få minutter.

Området er kendetegnet af et særdeles aktivt foreningsliv, med masser af muligheder for sportsaktiviteter, et særdeles rigt og alsidigt kulturliv og forrygende muligheder for rekreation blandt havørne, smukke vandområder og de mange småøer i "Smålandshavet".

Allerede når man ankommer til hoveddøren, forventer man at opleve noget ud over det sædvanlige. Bag entrédøren bydes man velkommen i den lange gang, der med højt til loftet, sine originale gulve og samtidig historiens vingesus, giver det hele endnu mere kant.

Her er 6 værelser af varierende størrelse, stort baderum med flere toiletter og terrazzoen, der ligesom fuldender oplevelsen.

En lys stue med originale dobbelte glasdøre, yderligere en glasdør for enden af gangen, byder velkommen ind i det store køkken, hvor køkkenindgangen fortæller en anden historie og her er samtidig trappen til 1. salen placeret. Her er vaskerum - nogen vil måske kalde det bryggers. Multirum/undervisningslokale med eget toilet og som en ekstra lille kuriosa, er der på sydvæggen i mødelokalet, over vinduerne, et lille indmuret vægrelief af keramiker Herdis Buck fra ca. 1975. I forlængelse af mødelokalet er der også en dejlige vinterhave, hvor lyset udefra virkelig har gode kår.

Når du står på de originale terrazzogulve, for eksempel i køkkenet og ser på murstensvæggen med den afbankede puds, så ved du, at huset er et solidt og dejligt sted at leve og at være. Det originale retro-snedkerkøkken i stueetagen er husets største køkken, med originale håndtag og skydelåger i det hel-vægmonterede, dybe skabsarrangement.

Allerede på vej op ad trappen til 1. sal, fornemmer man straks, der også her venter noget spændende. Den imponerende loftshøjde, de mange kraftige og solide fritlagte loftsbjælke og et lysindfald man bliver glad af. Planløsningen er åben med spiseområde, opholdsstue, fordelingsgang, åbent køkkenmiljø, 4 værelser, samt toiletter og badfaciliteter. I stuen åbner de dobbelte glasdøre ind til yderligere 4 rum en-suite, og indgang i gavlen, via endnu en glasdør og den charmerende vindeltrappe. Her får du et fantastisk lysindfald igennem de mange vinduer og glasdøre, som giver den helt særlige lyse, venlige og rolige oplevelse. Et af de 4 rum en-suite, er det dejligt store gavlværelse med eget bad og toilet og direkte udsigt til landsbykirken.

De synlige loftsbjælker på 1. sal giver en helt særlig stemning og harmonerer flot med de helt markante og fritlagte konstruktions-bjælker ved trappen, som viser lidt om, hvordan man byggede solide huse før i tiden. Loftshøjden i hele huset er en oplevelse i sig selv, som giver en imponerende luftig, let og elegant stemning.
Der er køkkener på begge etager og huset kan næsten uden videre, indrettes til mindst 3 store og selvstændige lejligheder, med egne indgange.

Sælgerne fortæller: "Vi synes at, originale massive trægulve og fyldningsdøre, mange glasdøre, rigtig retro linoleum, højt til loftet, klassiske håndtag på de fleste døre og låger, de mange dannebrogsvinduer, små og store lokaler og gode energiløsninger, er nogle af de betydningsfulde elementer, som indgår i den rolige og positive stemning, som man oplever, når man er i huset. Haven indrammer bygningerne perfekt og er med til at give oplevelsen af det rolige og eksklusive, nærende miljø."

Her er plads og rum - en særdeles sjældent udbudt ejendom.