Fuglsangvej 11, 4720 Præstø

Frodig og skøn liebhaver firelænget ejendom med 1,9999 hektar jord

SOLGT
Der er ikke mange steder i Danmark, hvor idyllen er så udtalt, som den er på Jungshoved, og der er ganske få ejendomme, der er så velbevaret og fyldt med sjæl som Søbygaard.

Søbygaard er en smuk og velbevaret firelænget gård med en historie helt tilbage til 1727. Ejendommen består af stuehus på 298 kvadratmeter, og hertil kommer en selvstændigt bolig på 119 kvadratmeter, samt hestestald og yderligere udbygninger.

Ejendommen har egen ridebane med muslingeskaller som dræn i bunden, med internationale mål. Endvidere findes der en rotunde til lancering af heste.

Det første syn der møder jer, er en 200 meter lang gruslaget kastanjealle, grønne marker, en egen sø med fugle, valnøddetræer, roser, en gårdsplads med perlesten, rødbøg, lavendler og frodige hortensiaer. Ejendommen står smukt med oprindelige detaljer såsom hvidkalket med sortmalet bindingsværk.

Det charmerende ydre går igen inde i boligen, hvor I også kan glæde jer over et dejligt lysindfald der strømmer gennem bygningernes vinduer, fra alle kanter.

Hovedhuset er klassisk bygget hvor rummene åbnes efter hinanden, husets stue er i midten med indmureret brændeovn, dobbeltdøre til haven, stueterrassen. Dobbeltdøre binder stuen og to øvrige mindre stue til hinanden. I den ene ende ligger et moderne køkken med udgang til køkkenterrasse, haven, hønsehuset og en lille åben havestue. I husets anden ende er der to rummelige værelser, et stort soveværelse med dobbeltdøre til haven, et stort badeværelse med jacuzzi, et mindre badeværelse og gang.

Fra køkkenet er der via en gammel smuk trappe forbindelse til første sal. Heroppe er der to værelser samt et stort uudnyttet loftsrum med potentiale til udvidelse af loftstue, soverum eller hvad man måtte ønske om man savner yderligere indtryk fra egnens skønne grønne frodige marker.

Det andet bolighus består af en stueetage med badeværelse, stort køkkenalrum med brændeovn og dobbeltdør til den åbne terrasse, hvor du kan nyde udsigten til grønne marker, træer og den lille sø omkranset af rododendron og grønne busker. I husets første sal er der en åben stue, et soveværelse med panorama til aftensol og de smukkeste solnedgange i enden af de åbne, flotte marker.

Ejendommen har en stor ko stal hvor I har et rummelig lokale med mange potentielle anvendelsesmuligheder over to etage. Kreative ideer kan være iværksættelse af alt fra opmagasinering til værksteder, atelier, kunstgalleri eller et festlokale på 1.sal. Derudover er der flere disponible rum i varierende størrelser samt værksted og stor garage. Perfekt til "gør-det-selv-projekter" og opbevaring af planter og frugter.

Grunden er på cirka 1,99 hektar. Haven er fyldt med frodige oaser af rododendron, roser, frugtbuske, frugttræer og store flotte træer, der kaster skygger på den store græsplæne. Der er to dejlige terrasser til både morgen og aftenhygge. Der er rig mulighed for at dyrke jorden, og dermed krydre sommerens salater med grønsager fra egen avl.

Ejendommen er fredfuld, åben, frodig med gamle træer, en nyere kirsebærallé, lille sø med blishønes, ænder og hele året kan du nyde lyden og synet af rigt fugleliv som ugler, svaler, spurvehøje, gæs og alle de skønneste småfugle. I haven hygger tit små og store rådyr sig sammen med fasaner, hare og husets egne katte, høns og hund.

Ejendommens beliggenhed giver en stemning af ro, der sol og måne kaster lys over hustagene og nattehimlen viser dig de klareste stjerner.

Udover den nærværende, smukke vegetation på Søbygaard, indbyder omgivelserne til en storslået natur med marker, skov, strand og fjord. Jungshoved er en lille halvø, der stikker ud ved Præstø, lige midt imellem Stevns klint og Møns klint. Det jævne, frugtbare morænelandskab afgrænses af lave kyster med strandskove og pynten Jungshoved længst mod øst. Der er ikke langt til Roneklint med badestrand og kajakudlejning. Her langs den smukke kyst kan I gå lange ture og nyde synet af de smukkeste solnedgange. I kan også tage en tur på Præstø Fjord med turbåden Fjordkaperen, der sejler fra Præstø til Fed Havn på Feddet. Der er også mulighed for at opleve fortidsminder. I nærområdet ligger Roneklint Skanse, der blev opført omkring 1808 i forbindelse med Englandskrigene, og der er ikke langt til Borgbanken med den gamle kongeborg på Jungshoved. Borgen ligger utroligt flot i landskabet lige syd for Jungshoved kirke ud mod Bøgestrømmen og mod vest udmundingen af den lavvandede vig Jungshoved Nor. Der er kun en rask køretur til købstaden Præstø med et charmerende handelsstrøg, livlig lystbådehavn, skoler, sportsfaciliteter og kulturoplevelser.

Dette er kort fortalt en helt unik ejendom i et af Danmarks smukkeste naturområder