Grundtvigsvej 4, 4720 Præstø

"PRÆSTEMARKSTUEN" - Klassisk liebhaveri - Midt i Præstø - En time fra KBH

SOLGT
"Præstemarkstuen" er et romantisk norsk træhus fra 1927 med højt til loftet, smukke lysindfald, fint varierede rumtyper og er løbende renoveret i respekt for den originale arkitektur.

Grunden er en naturgrund med høje træer, skovidyl og skrånende mod eng og Tubæk Å. Med kun 150 meter til Præstø Fjord og kirken er man hurtig ved Frederiksmindes Michelinrestaurant, den børnevenlige strand og det maritime miljø med lystbådehavnen med cafeer, restauranter, ishuse og spillestedet Pakhus8.

Af de samlede 109 m2 beboelse har hovedhuset på 86 m2 en markant og officiel facade mod vej og en mere intim og privat karakter mod den ugenerte baghave. Her ligger det nybyggede anneks på 23 m2. charmerende i ly af grundens særkende, de 2 kæmpebøge. Annekset danner perfekt ramme for gæstebolig, kreative aktiviteter, kontor, klinik eller lignende.

I hovedhuset finder man stort lyst køkkenalrum med udgang til østvendt veranda med morgensol og stue/atelier med loft til kip og med udgang til både en syd og vestvendt terrasse, hvor aftensolen kan nydes. Derudover er der et soveværelse med udgange til syd og øst. Badeværelset er lyst, enkelt og funktionelt. I kælderen er der installeret vaskemaskine og tørretumbler.

Fra alle rum er der udsigt og direkte udgang til haven, hvilket gør forbindelsen mellem hus og natur ubesværet og lykkelig.

Det skovagtige miljø, engen og åen giver mulighed for at følge årstidernes karakterer på nærmeste hold. Her bliver vinden i trætoppene, uglens tuden, spættens hakken og de mange sangfugles kvidren en del af din hverdag og stemmer sindet til nærvær og fordybelse.
Om natten lyser stjernehimlen klart mellem trætoppene.
Er man til en morgendukkert eller måske vinterbadning danner badebroen ved stranden et perfekt panorama og ligeledes er kajak og kanoture på fjorden uovertrufne oplevelser.

Huset er beliggende i præstekvarteret for enden af Grundtvigsvej, opkaldt efter vor nationalskjald N.F.S. Grundtvig, der en kort periode var præst i Præstø kirke. Det menes at både vejens og embedsperiodens lidenhed (1821-22) var årsag til navngivningen.

På grunden ligger stenen med inskriptionen "Præstemarkstuen 1920" og markerer at her lå træhuset før andre af områdets parcelhuse blev bygget. Deraf det for området "fremmede" ved træhuset/sommerhuset.