Hejredevej 22, Slemminge, 4990 Sakskøbing

Skæret fra solnedgangen over Hejrede Sø - falder smukt ind af vinduerne

SOLGT
Man fornemmer det straks - når man rammer afkørslen fra motorvejen og Sakskøbing stille og roligt kommer til syne - den landlige fred og ro.

Turen går dog i første omgang uden om Sakskøbing - videre ud på landet mod landsbyen Slemminge - som er et sogn i Lolland Østre Provsti (Lolland-Falsters Stift). Sognet ligger i Guldborgsund Kommune (Region Sjælland). Indtil Kommunalreformen i 2007 lå det i Sakskøbing Kommune (Storstrøms Amt), og indtil Kommunalreformen i 1970 lå det i Musse Herred (Maribo Amt). I Slemminge Sogn ligger Slemminge Kirke.

Hejredevej er en del af Marguritteruten - i smukke og fredelige omgivelser - hvor skoven kommer frem mod syd og som yndet udflugtsmål for ornitologer - idet havørnene har deres yngleplads her & skoven bag Hejrede Sø`s - spejler sig flot i søen`s blanke overfalde.

Grundens 2.400 kvm. grænser direkte op til de åbne marker - der er stor plæne, fliseterrassen ligger op til køkkenet - flisegangene fører op til en lille udsigtshøj med plads til fordybelse og det store parkeringsareal giver plads til såvel biler som båden.

Den gamle fodermester bolig - som ejendommen så smukt hedder - fremstår med blanke facader i gule sten - taget er med sort eternit og er tilbygget med 135 kvm. stor kombineret aktivitetsrum - fyrrum - vin- & viktualierum og garage der - ifølge ejer - rummer plads til 4 biler.

Sælger fortæller - at der er i tilbygningen (med undtagelse af aktivitetsrummet) er forberedt til gulvvarme og kun mangler tilslutning til centralvarmesystemet.

Sælger købte ejendommen i 2002 og tog i bogstaveligste forstand en rendegraver og kørte ind gennem gavlen - for at rydde alt ud - så der kun stod 3 vægge og et tag tilbage og påbegyndte renoveringen - der stod på - frem til 2010.

Sælger fortæller samtidig, at da gulvet er blevet isoleret - har han lagt koldtvandsledning underst (vandledning - 125 m.m. isolering - gulvvarmeslanger & isolerering igen) - så der året rundt altid er koldt vand i hanerne.

Stueetagen har gulvvarme - primært klinkegulve og det første der møder en - når hoveddøren går op - er entre`en - som også har garderobe. Til venstre ligger køkken/alrummet med masser af vinduer og udgang til fliseterrassen. Badeværelset har klinker på gulv og vægge, der er muret bruseniche og spabadet er indmuret. Grovkøkkenet kommer man til fra badeværelset og videre ud til aktivitetsrummet. Soveværelset har udgang til baghaven og kontoret har åben trappe til 1.salen.

Det første der møder en på 1.salen reposet - som også kunne være tv-stue. Gæstetoilettet er hvidt og de 2 værelser er store og rummelige.

Sakskøbing er en købstad og stationsby på det nordøstlige Lolland med 4.565 indbyggere (2013)[1, beliggende i Guldborgsund Kommune under Region Sjælland. Byen befinder sig på begge sider af en smal fjordpassage i Sakskøbing Fjord, der mod nordvest munder ud i Smålandsfarvandet og mod sydøst løber sammen med Sakskøbing Å. På overgangsstykket ved Sakskøbing Havn binder en bro de to bydele sammen via Brogade, og øst-vest gennemskæres byen af en lang hovedgade.

Selvom Sakskøbing er en gammel købstad, fremstår den i mange henseender som en moderne by. På nordsiden af fjorden har man opført et nyt boligkvarter med lejligheder, mens man på sydsiden har indrettet en havnesilo, Qvades Silo, til et moderne beboelseshøjhus og gjort industribygninger til lukrative erhvervsejendomme. En stor del af Sakskøbings øvrige bygninger er renoverede efter år 2000, hvilket giver indtryk af et velholdt ydre for iagttagere. Det moderne understreges af byens vartegn, det smilende vandtårn Saxine, der i 1982 fik påmalet et smilende pigeansigt efter forslag fra arkitekten Flemming Skude.

I Sakskøbing en findes også en række ældre og gamle bygninger. Sakskøbing Kirke blev oprindelig bygget som landsbykirke i 1250 (viet til apostlene Peter og Paulus), men efterfølgende udvidet med tårn og skib i de følgende århundreder. Tårnet, der færdiggjordes med spir i 1852, er 48 meter højt.

Andre gamle bygninger i byen er Wichmands Gård opført i 1770erne, beliggende på hjørnet af Brogade og Torvegade. Dens gamle oprindelse fornemmes tydeligst inde i gården, mens forsiden af huset fremtræder mere moderniseret. En anden gammel bygning er Juniorsstiftelsen i Juniorsgade, bygget i 1802 af købmanden Lars Hansen Junior til fordel for byens fattige. Endnu en ældre bygning er Det Gamle Rådhus fra 1887-88[2] på Torvet ved Søndergade, og endelig bør Hotel Saxkjøbing fra 1880'erne også nævnes; bygningen ligger på hjørnet af Torvet og Juniorsgade og blev oprindelig opført som kro i 1835.

Sakskøbing ligger tæt ved motorvej E47 og gennemskæres i sin sydlige del af sekundærrute 153. Fra centrum er der 9 kilometer til Maribo, knap 19 til Nykøbing Falster, 26 til Rødbyhavn, knap 32 til Vordingborg og 35 kilometer til Nakskov. Byen var indtil 1. januar 2007 hovedsæde for Sakskøbing Kommune i Storstrøms Amt.

Sakskøbing rummer flere områder inden for idræt og sport. I 1905 blev Sakskøbing Roklub grundlagt, og et klubhus opført ved havnen i 1922. Dette klubhus anvendes endnu af klubben. I 1934 flyttede man et badehus ved roklubben ud til lystbådehavnen, og en svømmeklub stiftedes i 1935. En gymnastikforening blev stiftet i 1907 og inden for fodbold grundlagde man boldklubben Frem Sakskøbing i 1905. Klubbens herreafdeling formåede at komme i Landspokalturneringens finale i 1960 hvor de tabte 2-0 til AGF. Siden 1950 har klubben haft hjemmebane på Sakskøbing Stadion ved Holmeskoven.Sakskøbing Spejderne blev startet tilbage i 1936 som en drengegruppe, under navnet Gylden Sax. I 1942 startede Prinsesse Magrethe Trop, som var en pigegruppe. I 1976 begyndte de to grupper at arbejde sammen, og i dag er det en gruppe under navnet Sakskøbing Spejderne

I 1972 blev Sakskøbing Sportscenter, med tilnavnet Saxemarken, indviet og yderligere udbygget i 1981. Det indeholder to sportshaller, cafeteria og svømmehal.