Hjortholmsvej 10, Nyråd, 4760 Vordingborg

For murermesteren er detaljer og finish et must

SOLGT
Det høje punkt for enden ad afkørsel 41 giver et bredt udsyn over den Sydsjællandske natur - Farø-broen og Storstrømmen - skoven, markerne og freden sænker sig, blot ved tanken om, at man er kommet på landet og væk fra storbyens stress og larm.

Der drejes fra til højre - umiddelbart efter svinges der ind mod selve Nyråd og lidt ned af vejen anes ejendommen svagt nede til venstre - på den lukkede vej

Da murermesteren selv købte grunden for år tilbage - var adressen og stedet det vigtigste for familien - da ejendommen skulle bygges.

Roen i kvarteret - gåafstanden til skoven og søen - nærheden til skole, sportshal, SFOèn - bussen der stopper næsten uden for døren - den korte afstand til Vordingborg med togdrift her time til København etc.

Nyråd er en satellitby til Vordingborg på Sydsjælland med 2.439 indbyggere - 3 kilometer øst for Vordingborg og 4 kilometer vest for Stensved.

Ved ankomsten til byen er det især det bølgede terræn, som byen føjer sig efter og det omgivende meget skovrige landskab, der bemærkes. Inde fra byen er der mange steder udsigt til Storstrømmen og til skovene.

Nyråd bestod indtil første halvdel af 1900-tallet af tre dele: Jernbanen med en lille stationsbebyggelse syd for landevejen, vandmølle og -gård ved Hulemose Sø samt en større landsby. I dag er disse tre dele smeltet sammen, men der er stadig tydelig forskel i bebyggelsesstrukturen og i bygningernes arkitektur, og de danner i dag hver deres eget kulturmiljø med hver deres særkende.

Møllegården anvendes i dag til institutionsformål. Stationsbygningen er i fin stand og anvendes til beboelse. Jernbanetraceet er i dag cykel- og gangsti. Byen har stationsbykarakter, idet der langs hovedgaden ligger pudsede, gul- eller rødstenshuse i 1½ etage. Byen bl.a. Dagli' Brugs og bager, og er kendetegnet ved mange store træer.

Hjortholmsvej er en lille vej - den er lukket og består 5 hustande.

Haven til ejendommen er lukket - den er nem og det meste er plæne - den ene terrasse vender mod syd og den anden mod vest - den dobbelte carport og udhus er integreret og alt flisebelagt.

Når bilen parkeres træder man direkte og tørskoet ind i bryggerset - overalt i ejendommen er der gulvvarme og lyset finder vej gennem de mange vinduer.

Bryggerset har mange skabe - der er plads til maskinerne og man går direkte videre ad fordelingsgangen. Der er 3 store værelser - gæstebadeværelse og et køkken/alrum i vinkel med adgang til viktualierum - udgang til overdækket terrasse og en karnap mod øst - hvor morgensolen stille kigger ind.

Stuen er lys med dobbeltdør ud til køkkenet - der er udgang til terrassen og forældreafdelingen med soveværelse - påklædningsgang og badeværelse med bruseniche og spabad er for sig selv.