Klosternakken 27, 1., 4720 Præstø

Lyset reflekteres i fjorden`s klare overflade og strømmer ind i lejligheden

SOLGT
Klosternakken er en ældre gade i Præstø. Den ligger på den vestlige side af det gamle Præstø Torv og går fra torvet mod Frederiksminde, hvor den slutter blindt ved anlægget mod Præstø Fjord. Gaden har en række gamle huse på den nordlige side, hvoraf de fleste ligger direkte ud til vejen, med lange grunde ned mod fjorden, havnen og badestranden. På den modsatte side ligger den ældste af Præstøs skoler - Klosternakkeskolen - hvor der i dag er skolegang for børnehaveklasse til og med 6. klasse.

For enden af Klosternakken ligger det fredede Frederiksminde anlæg - hævet 4-5 meter over vandoverfladen. Fra stedet kan man se ud over Præstø Fjord både mod nord, øst og syd. Lige ved anlægget ligger det gamle Hotel Frederiksminde, der er restaureret i 2006/2007 - nu er et af landsdelens bedste spisesteder og drives samtidig som traditionel hotelvirksomhed.

Den kendte danske arkitekt Carl William Frederik Lendorf har gennem tiden sat sit præg under historicismen mange steder i Danmark - herunder også Præstø`s Dommerbolig fra 1894.

Dommerboligen havde i stueetagen selve dommerkontoret og på 1.salen huserede dommeren og dennes familie.

Ejendommen er nu opdelt i 3 ejerlejligheder og det er dommerens "gamle" lejlighed man nu kan erhverve.

Man bydes velkommen i entreen og tager den smukke gamle trappe til 1.salen. Når døren åbnes op til lejligheden er det første der møder en det utrolig smukke syn - af solens stråler der fejer ind i opholdsstuen via spisestuen med de åbne fløjdøre og med skygger fra Vor Frue Kirke.

Opholdsstuen er stor - der er brændeovn og karnappen giver lejligheden kant. Spisekøkkenet er gammelt og med adgang til bagtrappen. Der er gæstetoilet - fordelingsgang - 2 værelser og flisebadeværelse med såvel kar og brus.

Lejligheden har udsigt over fjorden fra alle rum - der er højt til loftet - de flotte gamle fodpaneler giver atmosfære & Vor Frue Kirke`s smukke ydre knejser mod syd.

Badestranden ligger for enden af haven - lystbådehavnen med leben og miljø - en smule til venstre & Præstø`s hovedstrøg med de toppede brosten kan ses fra lejligheden.

Navnet Klosternakken stammer fra den relativt korte periode fra ca. 1470 til reformationen i 1536, hvor der lå et kloster, tilhørende Antonitterordenen, herude. Klostret blev opført imtilknytning til den gamle bykirke, der også i løbet af 1400-tallet blev ombygget til sin nuværende skikkelse. Sidekapellerne er dog først tilføjet i begyndelsen af 1500-tallet. Den ældste kirke, hvoraf der kun er ganske få spor tilbage, antages at være opført omkring 1250, samtidig med byens opståen. Anlægget ved Frederiksminde stammer fra forrige (1700-tallet) århundrede og er navngivet efter Frederik VII, grundlovens giver. Den eksisterende hotelbygning er dog først fra århundredeskiftet.