Køng Kirkevej 2A, 4750 Lundby

Livet i en gammel Præstegaard er bare noget særligt

Købsaftale underskrevet
Velbevaret lystejendom i rammerne af den gamle Præstegård fra 1859 med ca. 8.700 kvm. stor park - beliggende i hyggeligt landbymiljø i Køng.

Der er ikke så mange ejendomme, som "kan netop det" som en gammel Præstegård "kan" - med tanke på, hvis vægge kunne tale og dette kombineret med et så velbevaret bygningssæt - fyldt med sjæl, historie og anekdoter som Præstegården i Køng, der også gennem tiden, har været sognets samlingssted.

Præstegården er en smuk og velbevaret lystejendom fra 1859 og består af stort stuehus på 297 kvadratmeter - sidebygningen på 95 kvadratmeter - der henstår som den tidligere staldbygning samt yderligere en bygning på 167 kvadratmeter, hvor man tidligere havde konfirmandstue, køkkenfaciliteter etc.) - som alt sammen danner rammerne i det som man populært kalder en hestesko.

Det første syn der møder jer, er den lille allè ned til den idylliske gårdsplads med perlesten, det karakteristiske træ midt i gårdspladsen, de blomstrende træer og grønne buske. Ejendommen står smukt med oprindelige detaljer og man føler historiens vingesus komme endnu tættere på.

Haven er fyldt med farverige blomster, grønne buske og store krogede træer, der kaster skygger på den store græsplæne. Der er også dejlig solterrasse. Der er rig mulighed for at "dyrke jorden", og dermed krydre sommerens salater med grønsager fra egen avl.

Det er ikke kun selve ejendommen, der stjæler opmærksomheden. Vent til I oplever den storslåede natur, der er i området ved Køng/Kostræde, der strategisk ligger ideelt mellem Vordingborg, Næstved og tilkørslen nr. 39 til motorvejen mod både København og Rødby.

Lidt fortælling fra ormådet er, at Bankerne er fremkommet gennem sandflugt i mange år. Godset Øbjergårds marker op til Bankevejen står nu som regel med vinterafgrøder for at modvirke denne sandflugt, som stadig let fremkommer i forårsmånederne. Bankegrus er pulveragtigt og lerholdigt.

Det har hovedsageligt været anvendt til opfyld og underlag. I bunden af Kostræde Fjord bag "Havblik", det første hus i bankerne, er en offentlig adgang til Dybsø Fjord.

Ved byskiltet går en lille vej ned til fjorden. Den er noget hullet men kan befærdes i bil. Der er plads til, at nogle få biler kan parkere ved stranden.

Her har en række fritidsfiskere og strandjægere deres både. Foruden Basnæs er dette den eneste offentlige adgang til Fjorden. Mellem marken, der støder op til pladsen, og rørskoven har Regionen etableret en sti op til det høje hjørne ret mod vest. Her står nogle bænke, hvor der kan spises, og der er en flot udsigt ud over fjorden. De fleste af vejene er lukkede - typen af boliger er blandende - der er både
helårshuse og fritidshuse og naturen er overalt.

Plads er der rigeligt af. På de 297 kvm bolig er der både stort stuemiljø med hele 3 af slagsen og hvoraf den ene er med dobbeltdøre til haven. Der er et dejligt stort og nyere køkken, stort grovkøkken/bryggers, 2 rummelige værelser, 2 flisebadeværelse med brus, imponerende entre & et ekstra køkken alene i stueplanen.

Via smuk trappe er der forbindelse til første sal. Heroppe venter et helt fantastisk flot uudnyttet loftsrum - et rum som kan omdannes til et spændende kontorafsnit eller kreativt hobbyrum. Herudover er der yderligere 4 rigtig gode værelser samt repos.

Foruden beboelses kvadratmeter er der en kælder på 30 kvm, som er fordelt på vaskerum, fyrrum og 3 disponiblerum.

Alt i alt en pragtfuld Præstegaard, som skal ses og opleves!