Kostræde Byvej 29, 4750 Lundby

13,2 hektar direkte ud til Dybsø Fjord - uden naboer og med komforten i højsædet

Billedskøn 3 længet lystejendom fra 1850 på 13,2 hektar jord - beliggende i smukt naturlandskab ved Dybsø Fjord.

Der er ikke mange steder i Danmark, hvor idyllen er så udtalt, som den er ved Kostræde, og der er ganske få ejendomme, der er så fyldt med sjæl som tilfældet er her.

Strandgaarden er en smuk og velbevaret lystejendom fra 1850. Ejendommen består af stort stuehus på 235 kvadratmeter, og hertil kommer sidebygning med lille anneks/gæsteafsnit (hvor visse dele er med gulvvarme) og består af stort alrum med gæstekøkken-faciliteter, stort grovkøkken, badeværelse, meget stor gildesal og lige så stor dobbelt garage.

Yderligere stor udbygning med plads til værksted og perfekt til "gør det selv projekter" og samtidig her hvor sælger har søgt om tilladelse til at indrette yderligere en boligenhed, så skulle ønsket være de 2 generationer eller 2 familer der ønsker at bo samme eller en form for moderne kollektiv, kan det også være en mulighed.

Adgang op til ejendommen er via lang markvej, så naboer er der ingen af og det første syn der møder jer - udover de åbne marker og vandet, er den idylliske flisebelagte gårdsplads, de blomstrende træer og grønne buske. Ejendommen står smukt med de gule facader, røde tegl på taget og en helt særlig stemning af fred og ualmindeligt højt til loftet.

Det charmerende ydre går igen inde i boligen, hvor I også kan glæde jer over et dejligt lysindfald og plads er der rigeligt af.

Grunden er på cirka 13,2 hektar, hvoraf et større jordtilliggende er bortforagtet et år ad gangen. Haven er fyldt med farverige blomster, grønne buske og store krogede træer, der kaster skygger på den store græsplæne. Der er også dejlig solterrasse. Der er rig mulighed for at dyrke jorden, og dermed krydre sommerens salater med grønsager fra egen avl.

Det er ikke kun selve ejendommen, der stjæler opmærksomheden. Vent til I oplever den storslåede natur.

Dybsø Fjord er en ca. 17 km² stor lavvandet fjord, indenfor den sydvestsjællandske dobbeltkyst, med en gennemsnitsdybde på ca. 1 meter, beliggende mellem Næstved og Vordingborg. Mod vest afgrænses fjorden ud mod Karrebæksminde Bugt og Smålandsfarvandet af den lave ø Dybsø, og sydenden af Enø. Mod nord er der vandforbindelse via Krageholm Strøm til Karrebæk Fjord; Mod nord ligger også halvøen Vejlø med gården Vejløgård. Fjorden er cirka 5 km bred og ender i øst ved Kyllebæk Huse. Mod syd ligger halvøen Svinø.

Fjorden er en af Danmarks reneste fjorde, og de lavvandede sandbanker giver området international betydning som spisekammer for store flokke af ande- og vadefugle, og det er da også under Natura 2000-planerne både et Ramsarområde, Habitatområde og et internationalt fuglebeskyttelsesområde; desuden er den nordlige del af fjorden en del af et vildtreservat - en udvidelese fra 1997 af Gavnø Vildtreservat, som blev oprettet i 1940. Reservatordningen indebærer, at der er begrænsninger på jagt, og at færdsel er forbudt på dele af Enø Overdrev og på den nordøstlige del af Dybsø fra april til midt i juli. Reservatet er på i alt 1.409 ha, hvoraf 173 ha er landareal.

Dette er kort fortalt en helt unik ejendom i et af Danmarks smukkeste naturområder.

Med blikket rettet direkte ind på facaden ud mod gårdspladsen træder de 3 kvister majestætisk frem og giver ligesom det hele endnu mere kant, inden man træder indenfor.

Hall`en er ikke bare smuk, med også utrolig indbydende. Her er højt til loftet, lyskronen giver et smukt skær og trappen op til 1.salen fuldender billedet, med lysten til at opleve endnu mere.

I den smukke dagligstue brager lyset ind og strålerne der reflekteres i vandet, er i kamp med flammerne fra den smukke designer brændeovn med komplet glaslåge, der virker mere som et møbel.

Her er også dør ud til terrasse og haven, hvor udsigten kommer endu mere "i spil" og til den anden side ligger spisestue, der har adgang ind til det det store lyse spisekøkken, med alt i hvidevarer.

Flisebadeværelset er naturligvis med bruseafsnit, baggangen er rummelig og forgrener sig samtidig ud, til de 2 store værelser.

For enden ad trappen til 1.salen kommer det store repos, som også er den ideelle tumleplads hvis man har børn eller skulle bruge en åbent mødelokale eller lignende.

Badeværelset er med spa og bruseniche, soveværelset stort og med dels adgang til walk-in-closet samt udgang til altan - hvor blikket ud over markerne og området syntes uendeligt.

Herudover er der også 2 rigtig store værelser, der naturligvis vender ud mod ens egen jord og fjorden.

Hvis man kan bruge utrykket at et sted "kan noget" - ja så må vi bare sige, at det kan stedet her.