Langebæk Stationsvej 16, 4772 Langebæk

Midt ude på marken omgivet af sine egne 11 hektar agerjord

SOLGT
Midt ude på marken, omgivet egne jorde og med virkelig højt til himlen.

Langebæk Stationsby opstod med Kalvehavebanen, der blev anlagt i 1894 - 96. Da man ønskede en mere nordlig linieføring, kom stationen til at ligge ca. 1½ km fra Langebæk by, og landsbyen voksede op her. I byen var tidligere købmand, viktualiehandler, saddelmager og en mindre fyrværkerifabrik, samt flere håndværkere.

I dag er banen og butikkerne ikke længere i byen. Byen ligger hen med masser af fred og ro - skoven kan man næsten se - markerne ser man når man drejer fra ved landevejen og de synlige tegn fra den gamle radarstation er også forsvundet.

Selve Langebæk Stationsvej er kendetegnet ved blot at være en masse gamle hyggelige ejendomme - hvor man i bund og grund kan være sig selv.

Cirka midt på gaden ligger markvejen, der fører en ned til nummer 16 og jo længere man kommer ned af vejen, kommer den indre fred og ro lige så stille en i møde og man føler sig faktisk lidt i en tidslomme.

Ejendommen består af et stuehus, en lade i træ, et mindre maskinhus, hvor Ferguson`en og pløjen holder, den gamle kostald og grisestald er bygget sammen og bruges nu til opbevaring, her er også et lille udhus og til sidst en helstøbt garage - fra den gang det hed "Lov garagen".

Cirka halvdelen af stuehuset er med bindingsværk og den øvrige del pudset, ligesom også selve de gamle driftsbygninger er også i pudset mur.

Som køber skal man påregne, at selve bygningssættet trænger til istandsættelse og nogen ville måske endda vælge og helt bygge noget nyt.

Haven er med gamle træer og plæne - ligesom gårdspladsen skaber den sidste stemning.

Stuehuset er p.t. udelukkende indrettet i stueetagen og 1.salen/loftet ligger blot ubenyttet hen.

Entre er lys og trappe til loftet.

Her er stort soveværelse, den "fine" stue, køkken med lem ned til viktualiekælder, flisebadeværelse med brus, dagligstue med brændeovn samt baggang.