Lindevej 20, 4720 Præstø

Vejen er stille - man er midt i den gamle bydel og terrassen vender rigtigt for solen

SOLGT
Charmerende murermester villa med 143 bolig kvm. hvoraf de 18 kvm. er bygget sammen med huset blot noteret som udhus.

De ældste ejendomme på Lindevej er fra ca. 1925 og fra en tid med stil og atmosfære.

På Lindevej er trafikken minimal - vejen kører parallelt med Præstø`s handelsgade - kun adskilt af engen med Tubæk Å og munder ud i et t-kryds nede ved fjorden.

Ud mod vejen syner ejendommen måske ikke af så meget - det gør ikke noget - for når først man kommer ind bag hegnet - bliver tingene ganske anderledes.

Indkørslen er med ralsten - der er carport med redskabsrum og vinklen på ejendommen danner fint læ på den hævede terrasse - hvor udsigten kan nydes ud over haven.

Der er gåafstand til tennisbaner - sportspladsen og private og offentlige skoler. Samtidig er der også en stor svømmehal i Bosai Idrætsefterhøjskole - som nåes indenfor ca. 5 minutter i bil.

Inde til højre ligger stuerne - her er brændeovn - adgang til depotrum og et smukt lysindfald fra partier ud mod den hævede træterrasse - som også har trin ned til gårdhaven.

Køkkenet ligger i umiddebar forbindelse til stuerne - her er god arbejdsplads - alt i hvidevarer - adgang til viktualierummet og trin ned i tilbygningen - hvor der er udgang til gårdhaven - grovkøkken med alle faciliteter - smukt badeværelse med brusekabine og nedgang til kælderen - som levner masser af plads til opbevaring.

I entre`en er der trappe til 1.salen - den svinger smukt rundt og ender oppe på et mindre repos.

Her er 4 gode værelser - hvoraf det ene benyttes til omklædningsrum med gennemgang fra soveværelset til mindre rum med håndvask - værelset mod syd har kvist - hvor udsigten over haven bliver endnu mere forstærket.

Ændring af værelsesfordeling på 1. salen er mulig.(Spørg mægler efter anden tegning for dette).

Præstø er en købstad og en havneby på Sydsjælland, med ca. 3.806 indbyggere - ved Præstø Fjord. Byen ligger i Vordingborg Kommune og hører til Region Sjælland. Præstø Havn med søsportscenter og badestrand tiltrækker hvert år mange turister.

Byen er handels- og oplandsby for et større område med mange specialforretninger og supermarkeder & vartegnet er Præstø Kirke.

Præstø fik sine købstadsrettigheder i 1403 og kunne således fejre 600-års jubilæum med besøg af Dronning Margrethe og Prins Henrik (Prinsgemalen) i 2003.

Byen kaldes også for "gøngernes by" efter gøngehøvdingen Svend Poulsen, som her sammen med sine snaphaner kæmpede mod svenske soldater i 1600-tallet.

Præstø har flere gange været hærget af store brande, ligesom stormfloder har præget udviklingen. Til trods for disse slag fremstår byen som en charmerende gammel købstad med mange bevaringsværdige bygninger.

Den forholdsvis store kirke med 2 skibe var tidligere en del af et kloster tilhørende Antoniterordenen.

Præstø har også - som en af de første byer på Sydsjælland - fået 1GB fibernet forbindelse til internettet - så alt gå lidt hurtigere.

Skal turen gå til København er af- og tilkørslen ved Bårse det mest hensigtsmæssige at benytte og turen derfra tager ca. 1 time.

Præstø havn er placeret på sydøstkysten af Sjælland i Præstø Fjord. Havnen er en naturhavn, og den er omkranset af købstad, skov og fjord. Havnen har tidligere været en travl trafik havn, og nu står bygninger som toldbygningen og pakhuse tilbage som en erindring om de gamle dage. Bygningernes idylliske udseende rammer havnen ind, og de er blandt andet med til at give havnen en unik atmosfære.

På havnen er der cafe`er, restauranter etc. som er med til at forene det maritime miljø.

Havnen ligger i bunden af den smukke Præstø Fjord - et naturskønt fuglebeskyttelsesområde, hvilket giver sejlerne masser at se på undervejs samt en fin børnevenlig badestrand cirka 150 meter fra havnen.

Anlægget ved Frederiksminde er et besøg værd. Dette lille parkanlæg ved hotel Frederiksminde - der også er kendt fra TV-udsendelsen "Kokkekampen" på TV2 - ligger på Klosternakken lige ved kirken og har Præstøs flotteste udsigt. Parken har forskellige mindesmærker - herunder en statue af en Snaphane. Gøngehøvdingens krigsmænd blev kaldt for snaphaner.

Afstand til golfbanen i Mogenstrup er ca. 19 kilometer. Sydsjællands Golfklub Mogenstrup er en af Danmarks smukkeste 18 hullers parkbane. En klub med en meget stærk miljøprofil. Klubben tilbyder, endvidere en 6 hullers par 3 bane som er åben for alle. Klubhuset er indrettet med alle faciliteter som, en velassorteret proshop, sekretariat og restaurant med fantastisk udsigt over banen.