Rødeledvej 6, 4720 Præstø

De åbne marker - skoven lige fremme & kigget til fjorden i det fjerne

Præstø er en købstad og havneby, med 3.800 indbyggere, placeret idyllisk i den Sydsjællandske natur med Præstø fjord, der bugter sig ind landskabet. Havnemiljøet er stemningsfuldt med flere restauranter, cafeer og ishuse. Hvert år tiltrækker byen mange turister, særligt over forår og sommer. Fransk Forår, der afholdes i Kristi Himmelfart weekenden, er blevet et stort tilløbsstykke med boder fra nærområdet og Europa.

Når der drejes af fra landevejen og skiltet viser mod Fakse, er man snart fremme.Første vej på højre hånd er Rødeled og godt gemt væk fra vejen ligger, på venstre side, ejendommen oppe bagerst.

Halvdelen af gårdmiljøet hører til ejendommen hvor der er mulighed for at parkere. I forbindelse med gårdmiljøet ligger et udhus med afløb og indlagt strøm, som fint kan benyttes til små værkstedssysler, cykler og lignende.

Haven er beliggende med smuk og uforstyrret udsigt ud over åbne marker, skov og med kig til Nysø Gods og Præstø Fjord. Haven er kuperet og med flere højbede samt et skur til plæneklipper mv.

Der er to indgange. Den ene til en lys entre med klinker på gulvet, der gør det nemt at holde. Den anden fører direkte ind i alrummet. Inde til venstre ligger det ene af to badeværelser, der er renoveret i 2002 - der er gulvvarme, bruser og plads til vaskemaskine. Bagerst i entreen ligger et værelse, som sælger bruger som hjemmearbejdsplads og musikrum - skriver egne tekster mens udsigten fra markerne falder ind i rummet. Til højre i entreen ligger et disponibelt rum, som kan inddrages til et større køkken/alrum hvis det ønskes. Herfra går man ind i alrummet hvor lyset og udsigten over markerne modtager en. Rummet hænger sammen med køkkenet og den åbne trappe til 1.salen, der forener hele rummet.

På første salen venter en hyggelig stue med synlige bjælker og en kvist der forstærker udsigten og lysindfaldet.
Badeværelse på første sal er med brus og mosaikgulv. I gavlen på første sal ligger soveværelset i åben forbindelse med et påklædningsværelse.

Der er en kort gåtur til vandet, skoven og byen. Bussen holder lige uden for med mulighed for forbindelse til Næstved, Lundby og Køge og bussen til Vordingborg kører nede fra stationen mindre end en kilometer fra ejendommen.

Præstø Havn er en naturhavn, placeret på sydkysten af Sjælland. Tidligere var havnen en travl trafik havn. Nu står de gamle røde parkhuse og Toldhuset tilbage som en erindring om gamle dage og danner et idyllisk sceneri omkring cafeer, restauranter og sejlende. Det er med til at give havnen en unik atmosfære.
Havnen ligger i bunden af den smukke Præstø Fjord - et naturskønt fuglebeskyttelsesområde, hvilket giver sejlerne masser at se på undervejs.

Byen der rummer flere specialforretninger og supermarkeder, er handels- og oplandsby for et større område. Præstø blev kåret til ”Danmarks Bedste Handelsby” (under 20.000 indbyggere) i 2020 og ”Sydsjællands bedste ishus 2021” ligger på Præstø Havn. Der er gode muligheder for diverse sportsaktiviteter på fjorden, så som kajak og stand up paddle. Præstø har også en udmærket badestrand med badebro. Om vinteren er der en vinterbadeforening.

På den modsatte side af Rødeled, er der ved at blive anlagt et naturområde på Antonibakken i forbindelse med udstykningen. Der er plantet træer og planlagt stisystemer. På toppen af bakken er der den flotteste panorama udsigt ud over Præstøs røde tage, kirken, vandtårnet og ikke mindst fjorden.

Frederiksminde og anlægget herved, er et besøg værd og har en af Præstøs flotteste udsigter. Hotel Frederiksminde har formået at bibeholdt sin Michelin-stjerne fem år i træk. Parken har forskellige mindesmærker, herunder statuen af en Snaphane, Gøngehøvdingens krigsmænd blev kaldt snaphaner.
Op til anlægget ved Frederiksminde ligger Præstøs privatskole.

Afstanden til golfbanen i Mogenstrup er ca. 19 kilometer. Sydsjællands Golfklub Mogenstrup er en af Danmarks smukkeste 18 hullers parkbane. En klub med en meget stærk miljøprofil. Klubben tilbyder, endvidere en 6 hullers par 3 bane som er åben for alle. Klubhuset er indrettet med alle faciliteter som, en velassorteret proshop, sekretariat og restaurant med fantastisk udsigt over banen.

Præstø fik sine købstadsrettigheder i 1403 og kunne således fejre 600-års jubilæum med besøg af Dronning Margrethe og Prins Henrik (Prinsgemalen) i 2003.
Byen kaldes også for "gøngernes by" efter gøngehøvdingen Svend Poulsen, som her sammen med sine snaphaner kæmpede mod svenske soldater i 1600-tallet.
Præstø har flere gange været hærget af store brande, ligesom stormfloder har præget udviklingen. Til trods for disse slag fremstår byen som en charmerende gammel købstad med mange bevaringsværdige bygninger.
Den forholdsvis store kirke med 2 skibe var tidligere en del af et kloster tilhørende Antoniterordenen.

KAN OGSÅ KØBES SOM FLEXBOLIG.