Roneklintvej 15, 4720 Præstø

Østergaard - Landlig idyl i et af Sydsjællands smukkeste naturområder tæt på strand og skov

SOLGT
Østergaard er en charmerende landejendom, som ligger i dejlige omgivelser 7 km fra Præstø i landsbyen Roneklint tæt ved Præstø Fjord. Ejendommen er ajourført med bl.a. nye el- og varmeinstallationer, pillefyr, offentlig kloak samt en rummelig 1. sal. Her er ca. 4000 m2 grund med en idyllisk gårdsplads som centrum for de fire længer, en pæn forhave, gode parkeringsforhold og en stor have mod syd. Jorden har været dyrket økologisk igennem de sidste 20 år.

Ejendommen er opført i 1745, og er således af ældre dato, men sund og løbende vedligeholdt, istandsat med respekt for det oprindelige udtryk og renoveret i 00’erne, hvor der også er indrettet 1. sal.

Boligarealet er 194 m2 i 2 plan med en hyggelig atmosfære både i stueetagen med det traditionelle bondehuslook med lav loftshøjde og på 1. sal i de 4 store, lyse rum med dejlig udsigt, der giver ro i sindet.

I stueetagen har man et minimalistisk, lyst og funktionelt køkken, opholdsstue med brændeovn, en stor spisestue, entré, fordelingsgang, badeværelse, påklædningsrum mv. På 1. sal finder man 4 rummelige værelser. De anvendes i dag som hhv. soveværelse, opholdsrum, stue og kontor, men rumfordelingen i store dele af huset er fleksibel, så man vil nemt kunne skabe sin egen indretning.

Gården består ud over stuehuset af 3 længer; en portbygning mod vejen, en stor, funktionel lade samt en staldbygning. I haven findes derudover hønsehus og drivhus. Bygningerne fungerer i dag som værksteder, garage, udhuse mv.

Omkring huset er der beplantet med en varietet af skønne, blomstrende buske, hortensia, lavendler mm. Den lukkede gårdsplads mod syd skaber et fantastisk klima, og man er selvforsynende med æbler fra den store have, som også rummer potentiale for en stor køkkenhave, hvis man ønsker det.

I nærområdet er der rig mulighed for fx vandreture, badning, kajak- og jollesejlads, og i Præstø findes velfungerende handelsliv, folke- og privatskole, institutioner, bibliotek, biograf, foreninger, lystbådehavn, caféer og restauranter. Skolebussen kører naturligvis lige til døren, så børnene nemt kan komme i skole.

Østergaard er til dig, der er parat til at realisere dine drømme om et liv på landet, og kan se mulighederne i disse skønne omgivelser. Boligen er indflytningsklar, og bygningerne kan anvendes på samme måde, som de nuværende ejere har gjort til fritidssysler og leg. Men her er også gode rammer for at skabe efter dine egne behov, hvis du fx ønsker at hæve loftshøjden i stuehuset og/eller indrette et ekstra badeværelse. Og de tidligere driftsbygninger byder på mange indretningsmuligheder som fx værksteder, lager, gildesal og forskellige former for erhverv. Mulighederne er mange, de skal blot føres ud i livet af dig, der ønsker en livsstil med god plads og masser af udfoldelsesmuligheder både ude og inde tæt på naturen.

Ser du mulighederne? Så kontakt Henrik Ejby for en personlig fremvisning.