Rytsebækvej 34, Hjelm, 4780 Stege

Lystejendom på Møn med tilhørende anneks og skøn udsigt til Østersøen

SOLGT
Ejendommen der har fået diplom for smuk restaurering og stilrigtige nybygninger og hvortil hører ca. 8 tønder land af landets bedste jord, består af følgende bygninger:

Det nye stuehuset er opført i 1978 af hvidkalkede mursten og med rødt tegltag.

Det ældre og oprindelige stuehus, kaldet Mariehuset, er bygget af mursten og med fast tag. Gennemrestaureret ud- og indvendig i årene 1978-1985. Huset er el-opvarmet og med varmepumpe. Der er mulighed for udlejning af "Mariehuset" til turister.

Staldbygningen er bygget omkring år 1925 af mursten og med fast tag. Helt renoveret og indvendig ændret i årene 1979-1980.

Udhuset er bygget i 1982 af mursten og med fast tag. Dertil brændehus i trykimprægneret træ og med fast tag, bygget i 1983.

Udestuen som ligger mellem det nye stuehus og staldbygningen er bygget i 1978.

Gårdspladsen er belagt med gamle smukke brosten og med en lille græsplæne i midten. Trappetrin og støtter ved indkørsel i granit.

Haven er på godt 4.000 m2 med frugtræer. Læbælte plantet i 1980 og ca. 1.000 m2 skov med eg, bøg og birk i 1989.

Fra ejendommen panoramaudsigt over Østersøen, marker og den nærliggende Fanefjord skov, hvor til den ene af ejendommens to marker støder op.

De to marker er bortforpagtet.

Det nye stuehus indvendige vægge er ligeledes i hvidkalkede mursten. Gulvene i entrè, grovkøkken og køkken i brune fliser, øvrige gulve i ovntørrede canadiske peach-pine brædder. Lofterne består af kraftige Kalmar fyrrebrædder med meget svære, synlige bjælker.

Feltede døre og vinduer med 3 glas, alt i hårndværksudførelse. Badeværelset er beklædt med hvide fliser fa gulv til loft og mørke fliser på gulvet. Gulvene i i entre, køkken og badeværelse er el-opvarmede. I køkkenet er indbygget ovn og alle skabe i håndværksudførelse, stor stålbænk, både i køkken og bryggers.

Her er også spisestue, en stort soveværelse samt en åben dagligstue med åben trappe til 1.salen, med åben balkon/repos - med smukt kig ud over stue.

På 1.salen er repos`en stor og åben, med tv-stue i en den ene del og meget stort værelse i den anden.

Alment kan siges, at dette hus er bygget af de allerbedste materialer i en udførelse som er usædvanlig, hvilket også blev understreget over for husets arkitekt Klavs H. Krause ved myndighedernes udstedelse af ibrugtagningstilladelse.

Da der er tale om en landbrugsejendom er der bopælspligt.