Høje Møn, Borrensbjerg & Langø, ses hen over farvandet Ulvsund

Når solen står mod syd og strålerne stille og roligt begynder at gøre deres indtog i villaen - stiger lysten ganske enkelt - til at komme ud og nyde vejret og udsigten på terrassen.

Til trods for, at man befinder sig et fuldt udbygget villakvarter, føles det på ingen måde, som om man er klemt inde. Årsagen er sandsynligvis den store have og grund på 1.864 kvm. der skråner mod syd.

Ud mod vejen syner ejendommen meget anonym - med sine facader i lærketræ, tag af sorte tagsten og ellers med flisebelagt indkørsel og gårdhavemiljø - ligesom den dobbelte carport (hvor der er automatisk port i den ene side) og har redskabsrum der lukker det hele pænt inde.

Området er yderst stille og fredeligt - på strækningen mellem Vordingborg og Møn - med kun få minutters kørsel til lystbådehavnen i Kalvehave.

Tager man i stedet turen over Dronning Alexandrines bro mod Møn - nåes den hyggelig købstad Stege indenfor ca. 10 minutters kørsel og skulle lysten til golfspil opstå - køres der blot videre i 6 min. og man kommer til 18 hullers golfbane ved Præstekilde Hotel.

Gammel Kalvehave er en lille by på Sydsjælland med 793 indbyggere. Gammel Kalvehave ligger en kilometer vest for Kalvehave, 3 kilometer øst for Langebæk, 12 kilometer fra Stege og 15 kilometer øst for Vordingborg.

Øst for byen ligger Kalvehave Kirke, mellem Gammel Kalvehave og Kalvehave. 5 minutters gang fra området ligger et lille fiskerleje Gammel Kalvehave Havn, som er en hyggelig lille jollehavn med udsigt til Dronning Alexandrines Bro og kyststrækningen med øen Langø overfor. Havnen har gennem årene først og fremmest været havn for fiskerne, der har landet ål og rejer og andre spisefisk, men i de senere år har den med anlæggelsen af Marinaen i 1970'erne og 80'erne mere været hjemsted for fritid og turisme, med kun få erhvervsfiskere tilbage.

"Gammel" i bynavnet hentyder til at denne by er det oprindelige Kalvehave, som mistede betydning, da stations- og færgebyen opstod længere mod øst og i dag rummer restaurant, lystbådehavn og en købmand.

Når man træder ind i villaen - hvor det primære fokus har været rettet mod et sundt indeklima, lave driftsomkostninger o.s.v. - byder de 162 bolig kvm. sig til og leder en fra entreen videre direkte ind det store åbne køkken/alrum - hvor der er udgang til fliseterrasse og haven samt her - hvor udsigten over vandet kan nydes i fulde drag.

Køkkenet er stort og funktionelt - med masseovnen, der bryder de lige kanter og fører én videre ind i den lyse udsigts stue med stige op til hemsen - hvor udsigten kun kommer mere til sin ret.

Her er særskilt forældreafdeling - med adgang til stort badeværelse - med både kar og bruseniche.

Stort kontor eller værelse med egen indgang - særskilt børneafdeling med 2 værelser og endnu et badeværelse med bruseniche.

Endvidere også et stort klinkebelagt bryggers/baggang med masser af skabe og vaskemaskine samt tørretumbler.

Boet oplyser, at alt udvendigt træværk er malet i 2021.