Solvænget 51, Gl Kalvehave, 4771 Kalvehave

Høje Møn, Borrensbjerg & Langø, ses hen over farvandet Ulvsund

Når solen står mod syd og strålerne stille og roligt begynder at gøre deres indtog i villaen - stiger lysten ganske enkelt - til at komme ud og nyde vejret og udsigten på en af de mange terrasser.

Til trods for, at man befinder sig et fuldt udbygget villakvarter, føles det på ingen måde, som om man er klemt inde. Årsagen er sandsynligvis den store have og grund på 1.502 kvm. er orienteret mod syd og som ligger højt i området.

Ud mod vejen syner ejendommen meget anonym - med sine smukke facader i røde sten og de matchende tagsten, men når man sagte drejer ind på den store og lukket flisebelagte gårdsplads, med prydplanter - kommer den store vinkelbyggede villa til syne.

Her er indbygget dobbelt carport og redskabsrum, haven er primært udlagt med plæne og grænser direkte op til stort grønt fællesareal - men udsigt over de andre tage til vandet - bør man ganske enkelt opleve.

Området er yderst stille og fredeligt - på strækningen mellem Vordingborg og Møn - med kun få minutters kørsel til lystbådehavnen i Kalvehave. Tager man i stedet turen over Dronning Alexandrines bro mod Møn - nåes den hyggelig købstad Stege indenfor ca. 10 minutters kørsel og skulle lysten til golfspil opstå - køres der blot videre i 6 min. og man kommer til 18 hullers golfbane ved Præstekilde Hotel.

Gammel Kalvehave er en lille by på Sydsjælland med ca. 800 indbyggere. Gammel Kalvehave ligger en kilometer vest for Kalvehave, 3 kilometer øst for Langebæk, 12 kilometer fra Stege og 15 kilometer øst for Vordingborg. Øst for byen ligger Kalvehave Kirke, mellem Gammel Kalvehave og Kalvehave.

5 minutters gang fra området ligger et lille fiskerleje Gammel Kalvehave Havn, som er en hyggelig lille jollehavn med udsigt til Dronning Alexandrines Bro og kyststrækningen med øen Langø overfor.

Havnen har gennem årene først og fremmest været havn for fiskerne, der har landet ål og rejer og andre spisefisk, men i de senere år har den med anlæggelsen af Marinaen i 1970'erne og 80'erne mere været hjemsted for fritid og turisme, med kun få erhvervsfiskere tilbage.

"Gammel" i bynavnet hentyder til at denne by er det oprindelige Kalvehave, som mistede betydning, da stations- og færgebyen opstod længere mod øst og i dag rummer restaurant, lystbådehavn og en DagliBrugs.

Villaen er oprindeligt fra 1986, bygget af Lind & Risør, men i 2000 beslutter nuværende ejer sig for, at gøre boligen større og får entreprenørfirmaet PKC fra Stege, til at tilbygge ejendommen, til de 243 bebyggede kvadratmeter vi ser i dag og naturligvis alt sammen fuldmuret.

Traditionen tro er entre`en det sted man træder ind i villaen - her med klinkegulv og garderobe.

Her er gæsteværelse, stor åben dagligstue, med udgang til udsigtsstuen, hvor der er gulvvarme og store vinduespartier med "gående post" - som kan åbnes helt op ud mod haven og så udsigten over vandet kan nydes endnu mere.

Meget stort soveværelse, som tidligere har været 2 værelser og med eget brusebadeværelse, med gulvvarme samt marmor på såvel gulv som vægge.

Spisstue med adgang ud til det store spisekøkken, hvorfor der er adgang til vinterhave, med opvarmet klinkegulv og udgang til fliseterrasse og haven.

Her er mellemgang, yderligere stort brusebadeværelse, ligeledes med gulvvarme og marmor på både gulv og vægge.

Endvidere stort multirum, som enten kunne fungere som værelse eller som ejer har haft - musikværelse eller - mulighederne er utallige.

Fra pågældende rum er der også direkte ud til den dobbelte carport.

Vi syntes selv det er en virkelig spændende villa og med det hele i eet plan, er der bare rigtig mange ting, der er nemmere.