Stavreby Strandvej 36B, 4720 Præstø

Historisk landsted med grund direkte til Bøgestrømmen. En absolut perle.

SOLGT
Vil du bo i midten af et natura 2000 område ?.

Natura 2000-områderne er udpeget med henblik på at beskytte en række truede, sjældne eller karakteristiske dyre- og plantearter og naturtyper. Vi er hjemsted for mere end 500 vilde fuglearter. Fugledirektivet sigter mod at beskytte alle de 500 vilde fuglearter, der forekommer naturligt i EU.

Smuk arkitektur og storslået udsigt til de fantastiske omgivelser.

Der er nogle steder, som bare fører dig væk. Væk fra hverdagens travlhed, væk fra byens larm. Som på en rejse, hvor destinationen føles både ny og hjemlig. Sådan et sted er Stavreby Strandvej. Denne helt unikke ejendom og udsigten, anses for at være blandt Sydsjællands absolut bedste. Ejendommen fremstår med masser af historie og med alt, hvad en moderne familie behøver. Til ejendommen hører 13 hektar jord beplantet med æbletræer, gammel nåleskov og lysåbne arealer udlagt med græs. I kommer her til at bo MIDT i et naturbeskyttet område.

En ejendom fyldt med historie og rig på naturens glæder.

Ejendommen og området var oprindeligt ejet af Dr. Med H C Hagedorn som var en af Danmarks mest berømte læger og pioner i første halvdel af det 20. århundrede. Sammen med August Krogh introducerede Hagedorn i 1923 insulinbehandling af diabetes i Danmark. De påbegyndte 1923 en insulinproduktion og grundlagde i 1923 Nordisk Insulinlaboratorium, i 1989 fusioneret med Novo Industri til Novo Nordisk. Derudover havde Hagedorn i 1922 udviklet en meget præcis metode til måling af blodsukker og opførte ligeledes Niels Steensens hospital, nu kendt som Steno Diabetes Center, hvor han behandlede sukkersyge med insulin. Ejendommen her i Stavreby var en privat sommerbolig, som var tegnet af de kendte arkitekter Ivar Bentsen og Bertel Nyrup, i 1937. Udover den enestående ejendom, blev området omkring, tilplantet med mere end 2500 frugttræer mest æbler men også pærer, kirsebær og blommer. Hagedorn ejede i en lang årrække landstedet her på Stavreby Strandvej og var et af hans yndlingssteder at være.


Grundet den store frugtplantage opførte Hagedorn et moderne frugthus på 810 kvm. udstyret med kølerum, sorteringsrum, lager mv., igen tegnet af de kendte arkitekter. Det er dette æblelager/frugthus som nuværende ejere her omdannet til denne enestående ejendom med tilhørende smukke omgivelser. I dag er der stadig frugttræer men også nåletræer og græsarealer, der omkranses af høje statelige bornholmsk røn. Et smukt naturområde, hvor udelivet og naturen kan nydes i stilhed og med den smukkeste udsigt. Ture langs vandet og rundt i skoven eller frugtplantagen kan nydes og årstidernes skiften bliver mere tydelig midt i naturens navle. Det er sjældent at så smuk en arkitektonisk ejendom og så særlig natur kommer til salg.

I kommer til at bo midt i naturen, hvor både rådyr, harer, fasaner og egern færdes hjemmevant i haven. Og de er så vant til mennesker, at de ikke lader sig skræmme. Der er endvidere et rigt insektliv, med bl.a. store guldsmede og mange forskellige sommerfugle, da jorderne er dyrket efter økologiske principper. Der er hverken brugt ukrudtsbekæmpelse eller gødning i de år ejerne har haft stedet. Dette danner basis for at mange forskellige fuglearter yngler her. Området er også velegnet til jagt og fiskeri. Der kan fanges ål, geder og aborre. Terrænet er godt til råvildt, fasaner og harer.

Brug naturen året rundt.

I flytter ind i et område, der indbyder til et aktivt udeliv hele året rundt. Tag støvler og frakke på, og begiv jer ud i efterårets hav af gyldne nuancer, gennem skoven hvor rådyrene springer, ned til vandet, hvor vinden kan ruske tankerne fri, eller tag en kajaktur ud i det rolige lavvandede område. På de lunere årstider vil I samtidig rigtig få glæde af den smukke vandudsigt direkte ud over Bøgestrømmen, hvor den smukke havørn tit kredser over vandet på jagt efter en blishøne. Beboelsen er præget af at ligge midt i naturen, med respekt for de arter der vokser her. På den store overdækkede veranda kan dagens morgenmåltid nydes til lyden af de mange fuglestemmer mens en stille kutter glider forbi. Dagen kan afsluttes med et glas kølig vin nede ved vandkanten i solens sidste stråler.

Selve området er meget privat. Naboen er et lille autentisk fiskeleje. Vejen ender i fiskerlejet , men lige inden fører der en stikvej ind til selve ejendommen.

Højt til loftet og flotte detaljer.

Ude som inde, skinner det statelige udtryk igennem. Du bemærker straks de smukke detaljer, som giver hjemmet dets særegne karakter. Ejendommen er blevet åbnet op, i respekt for arkitekturen som er bygget i funkisstil, med store vinduespartier i alle rum der gør det muligt at nyde naturen både ude og inde.

Når I træder ind over dørtærsklen første gang, føler I jer allerede hjemme. De store egetræsdøre troner flot og er bygget ud fra egne træer i skoven. I træder ind i et fantastisk rum hvor der er højt til loftet, et direkte kig op i en meget smuk trækonstruktion. Kan benyttes til en masse spændende formål. Fra indgangen fører en trappe op til førstesalen, hvor det smukt udskårne gelænder, er et håndgribeligt eksempel på den detaljerigdom, der omgiver jer. Det er solidt håndværk, og det går igen mange steder. Der er bevaret mange andre små detaljer, der vidner om stedets tidligere anvendelse. I alle rum er vinduerne med til at give et helt særligt lysindfald og en hyggelig stemning. I ser og mærker historien, fordi den originale stil er så velbevaret. Gennem nænsomme renoveringer og opdateringer er der imidlertid også bragt nyt ind - bl.a. et smukt og moderne snedkereret køkken i amerikansk valnød - således at her er alt, hvad I har brug
for.

Et hjem med plads og rum.

I stueetagen er rummene lyse og indbydende, alle med kig til de grønne omgivelser gennem de store vinduer. Stueetagen byder, udover det fantastiske køkken, på en skøn stue, badeværelse med både karbad og bruseniche, også tre værelser der er åbne ud mod gangen, der forbinder dem. Alle har døre der kan åbnes til det fri.

Den rummelige førstesal byder på den skønneste stue med en dragende udsigt til Bøgestrømmen og Nyord. Der hersker en meget meditativ stemning, som til fulde kan nydes her.

Udover den private beboelse er der store rum der kan benyttes til erhverv, såsom atellier, hestestalde, værksted osv. Østlige lokaler er
påbegyndt ombygning til henholdsvis kstra beboelse og erhverv. Der foreligger godkendte tegninger og tilladelser hertil. Desuden er der givet tilladelse til at opføre en lade i nær tilknytning til eksisterende ejendom.

Den oplagte bolig for familien, der ønsker et hjem og arbejdssted ud over det sædvanlige, i private og naturrige omgivelser.