Stensby Linie 9, 4773 Stensved

Fritidshus i fredelige og landlige omgivelser - med skoven helt tæt på

SOLGT
Huset er et stråtækt bindingsværkshus, bygget før 1770, midt i skoven, der dengang gik helt op til Stensved.

Tænk jer, at huset dengang var beboet af en skovarbejderfamilie , mens Ludvig Holberg skrev teaterstykker i København, maleren Nicolai Abildgaard malede "Den sårede Filoktet" og Frederik den 5. var konge i Danmark - huset emmer af historie og ånd.

I de 35 år familien har haft ejendommen, er det blevet ført op til nutidens standarder med isolering af gulve, vægge og lofter. Gulvvarme i badeværelset og internet. Nye vinduer med koblede rammer for år tilbage, bygget i de samme forskellige størrelser, som de gamle vinduer havde.

Der er magen smukke detaljer som f.eks. de gamle beslag på indgangsdøren, granitbrosten i forstuen samt håndmalede Musselmalede fliser bag brændeovnen i stueetagen, udført af en porcelænsmaler fra den Kongelige Porcelænsfabrik. Køkkenet er monteret med egetræsborde, tilpasset de ujævne vægge og har udsigt til mark og skov.

Tænk jer de forskellige årstider på landet. Foråret, hvor markerne sås til med korn lige uden for huset. Rododendronerne blomstrer med hundredevis af blomster i maj, juni og juli måned. Bøgehækkene springer ud og der er tusindvis af Anamoner i skoven tæt på. Sommeren, hvor man kan vælge mellem de mange forskellige hyggekroge i den nemme have og måske vælge at sidde under kronen på det store Valnøddetræ og nyde stilheden, kun afbrudt af bladenes raslen og rovfuglenes skrig over skoven. Sensommeren, hvor kornet høstes. Efteråret, hvor man kan nyde de kølige aftener i det opvarmede lysthus i olielampernes skær med udsigt til hus, mark og skov. Samt vinteren, hvor man hygger sig inden døre med ild i de to brændeovne og stearinlys i stuerne.

Et denne perle nu er til salg, skyldes sælgers alder og helbred.

I smukke naturskønne omgivelser i Stensby finder du denne fine historiske bolig.

Markerne grænser direkte op til og alt det vidunderlige fra skoven kommer helt tæt på.

Det charmernde ydre går igen i det indvendige og får en til give sit hen til fred og fordybelse.

Der er have på begge sider af huset, og her er masser af gode kroge til at nyde solen i, på både på de 2 terrasser, hvor den ene ligger ved huset. Her er også lysthus - en fantastisk udsigt over markerne, der ligger omkring grunden, så her får du virkelig fornemmelsen af at have højt til himlen og naturens flora og fauna tæt på.

Hele herligheden ligger tæt på bl.a. den smukke Stensby, skov og vandet, hvor det er muligt at gå lange ture og løbe i stilhed. - Herudover er det muligt at ride i de omkringliggende skove.

Der er kun blot tre kilometer fra Stensved, der har skole og indkøbsmuligheder, ligesom der fra ejendommen kun er få minutters kørsel til motorvejsafkørsel og såles kun ca. 1 times kørsel til og fra København.

Til Vordingborg, Præstø og Stege på Møn, er der ligeledes kun 15 - 20 minutters kørsel.

Ejendommen præsenterer sig flot udefra med det ikoniske bindingsværk og hvidkalkede facader, det smukke stråtag, de sprodsede vinduer, skorstenen på tagryggen og vejrhanen i gavlen - alt sammen flot komplementeret af de åbne vidder og langstrakte marker, der omgiver grunden.

Til ejendommen hører, desuden sammenbygget redskabsrum i træ og større parkeringsareal med plads til flere biler.

Indenfor bliver den historiske charme understreget i detaljer som klassiske lofter, synlige bjælker, flotte planke- og stengulvegulve samt brændeovn. Hele huset emmer af en varm og lys atmosfære - og masser af hygge.

Når man åbner stalddøren i den vestlige gavl og træder ind på de toppede brosten i entreèn, fornemmer man straks at man er i noget helt særligt og man får det helt særlige view gennem ejendommen.

Videre går turen ind i det smukke gamle landkøkken og herefter kommer den klinkebelagte spisestue med brændeovn og trappe til 1.salen - der støder op til opholdsstuen, som også har udgang til sydvendt terrasse, af gamle brosten fra Københavns gader.

Badeværelset er holdt i samme stil som den øvrige del af ejendommen, med flotte hvide vægge og muret bruseniche.

1.salen er i den ene ende som en lille lounge/læse-afsnit og i den anden ende som soveværelse.

Sælger oplyser endvidere, at stråtaget på mod skoven er fra 2019 og mod vejen fra 1995. Husets stueetage er udgravet i 50 cm's dybde. Der er udlagt leca i bunden, dernæst 100 mm. støbebats og øverst enten fliser eller isoleret trægulv. Væggene i stuerne er gasbetonsten isoleret med leca bagved samt pudsede. Under stråtaget og i etageadskillelsen er der isoleret med 100 mm. Rockwool.