Ugledigevej 44, Ugledige, 4720 Præstø

Træernes kroner spejler sig om kap i søerne´s blanke vand

SOLGT
Om det er vinter eller vår - giver skovens farver stemning der passer til årstiden - hvor fugle og ænder i Ugledigesøerne synger om kap.

Grunden er stor og skrånende - der er flere terrasser - der er masser af skov og udsigten til søerne er overalt.

Ugledigesøerne ligger op til Lekkende Dyrehave som er en fin gam-mel skov med et rigt dyreliv.

Ugledige sø blev i 2003 hævet med 1,4 meter, hvorved søarealet blev 3 gange så stor. Et projekt som Storstrøms Amt stod for, og Lekkende gods donerede jord til. Efter at søen blev hævet er det i forvejen rige fugleliv eksploderet. Man kan gå rundt omkring søen på 45-60 minutter.

Ridecenter er der på egnen - Brugsen med den kendte ostekælder er også i Ugledige - den har åbent alle ugens 7 dage og ligger kun 300 meter væk - motorvejstilkørsel nr. 40 ved Udby nåes indenfor 5 min. kørsel og turen til København herfra er på en lille times tid - Præstø nåes indenfor 6 kilometer - ligesom handels- og stationsbyen Vordingborg ligger blot ca. 10 km. væk - hvorfra der hver ½-time med DSB er afgang til København.

Alle indfaldsvejene til Ugledige er smukke - Lekkende Dyrehave er del af Hov Skov. Skoven kan genfindes på Videnska-rnes Selskabs Kort fra slutningen af 1700-tallet, og den er en af de få gamle skove i Danmark og samlet set - er det med til at gøre Ugledige til et specielt sted - hvor der gennem tiden altid har været en enklave af kunstnere af den ene eller anden art.

Præstø havn er placeret på sydøstkysten af Sjælland i Præstø Fjord. Havnen er en naturhavn, og den er omkranset af købstad, skov og fjord. Havnen har tidligere været en travl trafik havn, og nu står bygninger som toldbygningen og pakhuse tilbage som en erindring om de gamle dage. Bygningernes idylliske udseende rammer havnen ind, og de er blandt andet med til at give havnen en unik atmosfære.

På havnen er der cafe`er, restauranter etc. som er med til at forene det maritime miljø. Havnen ligger i bunden af den smukke Præstø Fjord - et naturskønt fuglebeskyttelsesområde, hvilket giver sejlerne masser at se på undervejs & der er en fin badestrand cirka 150 meter fra havnen.

Anlægget ved Frederiksminde er et besøg værd. Dette lille parkanlæg ved hotel Frederiksminde - der også er kendt fra TV-udsendelsen "Kokkekampen" på TV2 - ligger på Klosternakken lige ved kirken og har Præstøs flotteste udsigt. Parken har forskellige mindesmærker - herunder en statue af en Snaphane. Gøngehøvdingens krigsmænd blev kaldt for snaphaner.

Afstand til golfbanen i Mogenstrup er ca. 19 kilometer. Sydsjællands Golfklub Mogenstrup er en af Danmarks smukkeste 18 hullers parkbane. En klub med en meget stærk miljøprofil. Klubben tilbyder, endvidere en 6 hullers par 3 bane som er åben for alle. Klubhuset er indrettet med alle faciliteter som, en velassorteret proshop, sekretariat og restaurant med fantastisk udsigt over banen.

Grunden ejendommen ligger på er skrånende - på det højeste punkt ligger selve boligen - den dobbelte garage med isoleret udhus i den anden ende og gårdspladsen får det hele til at harmonere.

Haven er mere end trimmet og et kapitel for sig - det meste er plæne - resten er pakket ind i prydbuske og terrasser og udsigten over søen med skoven grænsende ned til - giver lige som det hele mere kant.

Overalt hvor man kommer frem er der detaljer - både udvendigt og indvendigt - man fornemmer at der ikke er sparet på noget og censorer sørger for lys på gårdsplasen og indkørslen - så snart den automatiske port åbner sig.

Turen op ad trappe til hoveddøren sætter det hele i perspektiv og hall`en byder i særdeleshed velkommen i Hornsherredhuset - der stammer fra Fogh Rasmussen Familien.

Køkkenet er lyst - fungerer samtidig også som spisestue - her falder masser af vinduer og solens lys der reflekteres i søen blanke overflade - kastes smukt ind i rummet.

Opholdsstuen ligger op til køkkenet - det er adskilt med fløjdøre og har udgang til den sydvendte terrase - hvor udsigt over søen og skoven kun forstærkes.

Soveværelset er stort - det rummer plads til skabe og har udgang til endnu en sydvendt terrasse.

Badeværelset ligger umiddelbart op til - klinkerne på gulvet er i marmor - der er bruseniche og de hvide vægge sammenholdt med badeværelsesmiljøet giver mening.

Her er depotrum - bryggers som også er baggang - yderligere 1 værelse og hall`en - hvor trappen leder en op til 1.salen.

Reposen på 1.sal er også fordelingsgang - her er badeværelse med kar og samme stil som i stueetagen - 2 værelser - et walk-in-closet samt en stuen - hvor udsigten bliver endnu mere forstærket. Der er naturligvis gulvvarme på begge etager.