Hvorfor sælge via en ejendomsmægler?

Vi er medlem af Dansk Ejendomsmæglerforening - dette er dit kvalitetsstempel til at sikre dig som sælger, at du får en professionel rådgiver som:

  • Er en del af en seriøs brancheforening for over 90 % af landets ejendomsmæglere
  • Er opdateret med den seneste faglige viden
  • Lever op til fælles faglige kvalitetsnormer
  • Er pålagt løbende obligatorisk efteruddannelse
  • Er forpligtet til at overholde forbrugeretiske regler udarbjdet af DR og Forbrugerrådet TÆNK

Hvad kan en ejendomsmægler tilbyde dig?
Måske forbinder du mest ejendomsmægleren med en udgift, når boligen skal sælges. Men hvad er det, du får for ejendomsmæglerens salær, og hvilke
fordele er der ved at handle gennem en ejendomsmægler? Folderen her giver dig overblik over alt det arbejde, ejendomsmægleren tager sig af i boligsalget og den sikkerhed og tryghed, du får ved at sælge via en ejendomsmægler.

Du slipper for besværet
Når du sælger via en ejendomsmægler slipper du for alt besværet og de mange tidskrævende opgaver i boligsalget. Ejendomsmægleren håndterer alle de komplicerede juridiske, økonomiske og tekniske forhold, indhenter alle relevante dokumenter og sikrer, at dokumenterne lever op til lovkravene. Ejendomsmægleren kender markedet og sætter en pris, der passer til de lokale forhold. Ejendomsmægleren udarbejder et salgsbudget over dine indtægter og udgifter ved salget. Budgettet bliver løbende justeret og vil i sidste ende danne grundlag for den endelige provenuberegning, der viser det beløb. du får ud af handlen.

Ejendomsmægleren fungerer som din sparringspartner gennem hele bolighandlen. Det sikrer dig gennemsigtighed og tryghed. Ejendomsmægleren hjælper dig med at forstå indholdet af de mange forskellige dokumenter. Tilstandsrapporten, energimærkningen, elinstallationsrapporten og ejerskifteforsikringen er nogle af de tekniske forhold, som ejendomsmægleren har bred viden om. Det er forhold, der er vigtige at have indsigt i, når du sælger. Ejendomsmægleren påtager sig også rollen som tovholder i boligsalget og går i dialog med køber, de involverede pengeinstitutter og andre rådgivere, så handlen kan komme i hus.

Du er bedst sikret hos en ejendomsmægler
Skulle uheldet være ude, er du både som sælger og som køber bedst stillet, hvis du handler via en ejendomsmægler. Ejendomsmægleren arbejder under den forbrugerbeskyttende lovgivning og har en ansvarsforsikring. Det giver dig stor sikkerhed og tryghed, hvis der skulle opstå problemer.

Det er unikt for ejendomsmæglere, at deres forsikring i visse tilfælde dækker det, man kalder "objektivt ansvar". I praksis betyder det, at du kan gøre krav gældende og få økonomisk kompensation. For eksempel hvis der er fejl i beregningen af det beløb, du som sælger skal have, når bolighandlen er gennemført (provenuberegningen), uanset om det er ejendomsmægleren, der har lavet regnefejlen. Hvis du handler udenom en ejendomsmægler og benytter andre rådgivere, dækker deres forsikring ikke de forhold. Ejendomsmæglerens forsikring dækker også, hvis køber ikke får alle relevante oplysninger.

Hvis ejendomsmægleren skulle begå en fejl, kan du klage til Klagenævnet for Ejendomsformidling, som hurtigt og billigt behandler din sag. Den mulighed har du ikke, hvis du handler udenom en ejendomsmægler. Det betyder, at du skal igennem en dyr og langvarig retssag ved domstolene. Alle medlemmer af Dansk Ejendomsmæglerforening har pligt til at følge klagenævnets kendelser. Du har også mulighed for at klage til Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere. 

> KLIK her for at læse folderen der nærmere beskriver, hvad du får ved at sælge din ejendom via en ejensomsmægler der er medlem af DE